print
Biserica v-a juca un rol activ in combaterea traficului de fiinte umane
29.09.2004
2709 Accesări
Delegati din 10 tari s-au intalnit la Chisinau (Moldova) in perioada 8-12 septembrie 2004 pentru a discuta si a elabora o strategie in care Biserica sa joace un rol activ in combaterea traficului de fiinte umane. Intalnirea a fost organizata de Conferinta Bisericilor Europene (CBE) in cooperare cu Consiliul Mondial al Bisericilor, Biroul Europei de Est si Comisia Bisericilor pentru Migranti in Europa, Programul de Parteneriat Inter-bisericesc, o initiativa comuna a diferitor Biserici din Moldova in problemele sociale.

Invitatii din Guvernul Republicii Moldova, politie si OSCE au prezentat informatiile cele mai recente privind situatia alarmanta in domeniul traficului din aceasta zona. Reprezentanti ai unor Biserici si organizatii similare din Europa si-au impartasit experienta pe care o au din munca desfasurata in acest domeniu.

Programul a inclus vizite de studiu in teritoriu la proiectele realizate de Misiunea Sociala ??Diaconia?? si a unor ONG ce activeaza sub patronajul Bisericii, o ocazie de a vedea cum se desfasoara primele initiative in domeniul prevenirii traficului si reintegrarii victimelor. S-a constatat ca Biserica poate avea un rol crucial si decisiv.

Grupurile de lucru au elaborat si trasat pasi concreti in combaterea traficului de fiinte umane. Eva Vogel-Mfato de la Masa de Solidaritate a CBE a conchis ??aceasta este un pas important in sprijinul bisericilor din regiune ca acestea sa aiba un rol activ in activitatile desfasurate. Situatia e foarte serioasa, dar dinamica acestui seminar si a initiativelor prezentate dau sperante.??
Copyright © 2020 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII