print
Stagiu de formare pentru animatorii din Centrele sociale ale Misiunii Sociale Diaconia
30.09.2007
2285 Accesări
Chiar de la începutul acestei veri, Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a selectat peste 25 de animatori și voluntari din Centrele sociale ale Misiunii pentru a participa la un stagiu de formare animatori pentru tabere de vară. Sesiunea de formare a durat o zi de lucru care a implicat metode de dezvoltare a abilităților tinerilor voluntari și animatori de la Centrele Sociale regionale ale Diaconiei, de a lucra cu copiii și tinerii în activități de educație non formală în taberele de odihnă pe care trebuie să le organizeze la centre.
Stagiul s-a desfășurat în trei etape de instruire, una teoretică, care a inclus deprinderea noilor metode și tehnici, obiective de învățare. A doua etapă a fost una experimentală, în cadrul căreia participanții au deprins soluții alternative de participare pentru organizarea timpului liber la tabără, diverse jocuri, activități. Ultima parte a zilei de stagiu a presupus aplicarea în practică a cunoștințelor asimilate pe parcursul seminarului. Aici imaginația animatorilor și a voluntarilor a întrecut orice limite, au construit o corabie pentru evadarea unor pirați improvizați și au alcătuit un plan de navigare după naufragiu, iar toate aceste acțiuni au însumat în sine și diverse jocuri distractive și metodice pentru copii.
„Acest model de formare este împrumutat din Occident, mecanismele căruia servesc de mare ajutor pentru desfășurarea activităților pentru copii din cadrul parohiilor Mitropoliei Basarabiei. Relația animatorilor și a voluntarilor cu copiii este foarte impresionantă, ei sunt cei care monitorizează și organizează activitățile copiilor de la centre, de aceea ei demonstrează că sunt cei mai buni pentru acest gen de activitate în taberele de vară ”, spune Ndejda Florea, metodist pe educație la Diaconia. Tipurile de jocuri improvizate aici i-a făcut să înțeleagă cât de important e să-i dea libertate copilului în timpul său liber, dar în același timp să fie alături de el ca să-l orienteze și să se implice în tot ceea ce face acesta.
Chiar dacă ziua de formare a fost una destul de lungă și complexă, conținutul programului le-a oferit animatorilor diverse deprinderi de organizare imaginară a unei tabere de vară. Această modalitate acum poate fi implementată de ei în fiecare centru de unde vin pe parcursul întregii veri, fapt care va contribui semnificativ la formarea educativă și morală a copilului de la Centrele sociale ale Misiunii.
Copyright © 2020 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII