print
O călătorie imaginară la Centrul Comunitar din Săseni. Locul unde circa 50 de copii de diferite vârste realizează activități educative
161 Accesări

La acest început frumos de toamnă, vă propunem o călătorie imaginară pentru a vă prezenta unul dintre centrele comunitare asistate de către Diaconia – Centrul de la Săseni.

Zilnic, acesta găzduiește circa 50 de copii de diferite vârste, care realizează activități educative împreună cu pedagogii sociali. Aceste activități îi ajută să-și valorifice curiozitatea, capacitatea de a lucra în echipă și de a oferi soluții în situații dificile.
”Prin activitățile pe care le realizăm împreună, încurajăm munca în echipă, dezvoltarea memoriei și abilităților sociale. Copiii sunt încurajați să experimenteze și să facă greșeli, pentru că astfel, își dezvoltă logica și gândirea critică. Chiar dacă uneori nu le reușește, continuă să încerce, adaptându-se noilor metode de învățare”, Mariana Aga, pedagog social în cadrul Centrului.


Un alt proiect dezvoltat în cadrul Centrului este ”Parlamentul Copiilor”, scopul căruia este de a oferi tinerilor viziuni practice despre activitatea parlamentară. Parlamentul Copiilor ajută la promovarea voluntariatului, implicarea în viața comunității, munca în echipă și asumarea responsabilităților. În cadrul acestor activități, tinerii au reușit să învețe să fie responsabili și dispuși să treacă cu ușurință peste orice dificultate. S-au adaptat cu noii colegi și au stabilit relații de cooperare și prietenie.Tinerii parlamentari au învățat cum să determine nevoile la nivel de comunitate și cum să elaboreze o idee de proiect. Până în prezent, tinerii au identificat un șir de nevoi și probleme cu care se confruntă localitatea pe care le-au pus la vot.

În urma sondajului, au fost selectate 3 proiecte:
1. Sport pentru sănătate (dotarea unei săli cu echipament sportiv);
2. Construirea unei cabane pentru realizarea activităților în aer liber;
3. Modernizarea unui teren de joacă (montarea unor echipamente de joacă pentru copiii cu vârstă timpurie).

Centrul comunitar din Săseni este un exemplu frumos că, și la sat, se pot face lucruri frumoase. Îndrumați de pedagogii sociali, copiii de aici dezvoltă inițiative și manifestă interes față de nevoile comunității.

 

 

Copyright © 2020 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII