print
Cum pandemia a influențat activitatea Centrului Maternal ”În brațele mamei”? Locul unde oferim protecție și grijă cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate
15.06.2020
206 Accesări

Centrul Maternal ”În brațele mamei” aflat în Chișinău este un serviciu social, parte a programului cu același nume, unde asistăm mamele minore, orfane și din alte categorii de risc să-și crească pruncii alături.

Aici, fiecare caz primește asistență complexă din partea echipei și este susținut în procesul de reintegrare în comunitate. Centrul are o capacitate de 10 locuri, iar în perioada de izolare 8 cupluri mamă-copil au beneficiat de asistență.

Echipa de aici a continuat să fie 24 de ore alături de beneficiare, să susțină fiecare mamă în activitățile zilnice de îngrijire a copilului, să le formeze noi abilități mamelor aflate la început de drum și să încurajeze orice reușită. Dorin a venit pe lume în pandemie, iar Cezar a învățat să joace fotbal.

În Centrul Maternal, pandemia nu a oprit cursul firesc al lucrurilor pentru că echipa din proiect și-a urmat cu resposabilitate misiunea.

    

” În aceste 2 luni, am acordat un accent sporit respectării măsurilor de protecție și minimalizării riscului interacționării mamelor cu mediul extern. Echipa s-a ocupat de cumpărături, de realizarea unui program zilnic și de planul de intervenție pentru fiecare caz în parte. Misiunea de a fi părinte nu e deloc ușoară, de aceea nu am lăsat ca pandemia să devină un motiv de îngrijorare pentru mame. Le-am încadrat pe fiecare în diverse activități de dezvoltare a abilităților de viață, de îngrijire a copilului, ca de exemplu pregătirea rețetelor noi de bucate, lecturarea cărților de parenting ș.a.”

În luna martie, una din beneficiarele Centrului a adus pe lume un băiețel, o altă beneficiară a continuat studiile de designer vestimentar, iar pe terenul de joacă din curtea Centrului, Cezar și Alexandru au învățat să joace fotbal. Acestea sunt doar câteva experiențe emoționante trăite în această primăvară în Centru” a declarat Mihaela Belei, coordonator programul ”În brațele mamei”.

Pentru Ana-Maria, una din beneficiarele Centrului, pandemia a fost o oportunitate de a crea noi modele de articole vestimentare. Are 20 de ani și este studentă la Colegiul Tehnologic din Chișinău. Anul acesta urmează să absolvească colegiul și să obțină diploma de designer vestimentar. De 3 ani, Ana-Maria este și mama lui Cezar, iar în fiecare zi, ea ne dă un exemplu despre cum poți îmbina frumos maternitatea și visele, chiar și pe timp de pandemie.

Copyright © 2021 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII