print
Diaconia vă îndeamnă să stați ACASĂ și să îi cinstiți pe cei trecuți din viață printr-o faptă bună!
25.04.2020
482 Accesări

În tradiţia creştin-ortodoxă, Paştele Blajinilor este sărbătorit în lunea de după Duminica Luminată, la o săptămână şi o zi după Învierea lui Hristos.

Conform tradiției, în această zi, se reunesc familiile și merg la cimitir, pentru a se bucura de Lumina Învierii, împreună cu cei dragi, plecaţi dintre noi.

În acest an, din cauza pandemiei, această sărbătoare a fost amânată, dar Diaconia vă îndeamnă să STAȚI ACASĂ, însă să nu amânați faptele bune.

Părintele Adrian Agapi, coodonator proiect Cantina Socială: Este foarte important ca în această zi să ne rugăm pentru cei adormiți, să fim alături de ei cu sufletul și cu o faptă bună. În această perioadă de grea încercare, foarte mulți oameni au nevoie de ajutorul nostru, iar noi putem transforma pomana tradițională care o oferim la cimitir într-un pachet alimentar pentru un om nevoiaș. Când pomana este făcută cu un om nevoiaş, acest gest e trăit cu multă bucurie, pentru că această pomană e șansa lui de supraviețuire și darul datorită căruia în acea zi nu se va culca flămând.

De curând, Diaconia a lansat platforma www.covid19moldova.org . Acest proiectul va oferă posibilitatea achiziției de alimente și produse de primă necesitate, care, prin implicarea echipei și a voluntarilor vor ajunge la bătrânii singuri și familiile izolate, afectate de sărăcie și foame.


Cu o donație de  200 lei asigurați 1 pachet alimentar suficient pentru 2 săptămâni + 1 kit cu echipament individual de protecție pentru 1 voluntar.

 Cu 500 de lei -1 pachet alimentar complet (cu produse alimentare și igienice) suficient pentru 2 săptămâni + 1 kit cu echipament individual de protecție pentru 1 voluntar.

Iar cu 1000 de lei -1 pachet alimentar complet (cu produse alimentare și igienice) suficient pentru o luna + 1 kit cu echipament individual de protecție pentru 1 voluntar.

Toți cei care doresc să cinstească memoria celor răposați cu o pomană pentru oamenii nevoiași sunt îndemnați să acceseze compartimentul DONEAZĂ pe www.diaconia.md sau www.covid19moldova.org (donații disponibile doar prin PayPal).


 

Copyright © 2020 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII