print
Virusul nu se oprește în fața sărăciei. Diaconia lansează o platformă de sprijin pe timp de pandemie
21.04.2020
1079 Accesări

Astăzi, 21 aprilie, Misiunea Socială „Diaconia” lansează o platformă de sprijin pentru asistența oamenilor nevoiași în perioada de pandemie.

Proiectul va oferi donatorilor posibilitatea achiziției de alimente și produse de primă necesitate, care, prin implicarea echipei și a voluntarilor vor ajunge la bătrânii singuri și familiile izolate, afectate de sărăcie și foame. Vezi aici pagină.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale Diaconia: 1500 de porți deschise și tot atâtea zâmbete au rămas în urma voluntarilor noștri, care înainte de Paști au adus lumina solidarității oamenilor aflați la limita existenței. 

În prima etapă, acțiunea noastră a vizat în special oamenii din capitală, care probabil primii au resimțit efectul izolării. Mulți dintre ei fiind deja în întreținerea unor servicii sociale, carantina le-a luat și aceste surse de existență.

La fel, sunt multe familii și oameni în etate care se întrețineu din banii pe care îi trimit apropiații de peste hotare, dar acum și ei au pierdut locul de muncă și sunt fără o sursă de existență.  

Astăzi, Diaconia lansează o nouă acțiune de solidaritate pentru ai putea ajuta pe acești oameni.

Ne propunem să ajungem la cât mai mulți conaționali din țară și de peste hotare, dar și la prietenii care au cunoscut Republica Moldova direct sau prin intermediul conaționalilor și care pot fi purtători ai mesajlor de bunătate  sau contribui la această acțiune.


Toți cei care vor sa sprijine acest demers pot alege una din cele 3 posibilități de implicare:

1.      Cu 200 lei asiguri: 1 pachet alimentar suficient pentru 2 săptămâni + 1 kit cu echipament individual de protecție pentru 1 voluntar. DONEAZĂ ACUM.

2.      Cu 500 de lei asiguri: 1 pachet alimentar complet (cu produse alimentare și igienice) suficient pentru 2 săptămâni + 1 kit cu echipament individual de protecție pentru 1 voluntar. DONEAZĂ ACUM.

3.      Cu 1000 de lei asiguri: 1 pachet alimentar complet (cu produse alimentare și igienice) suficient pentru o luna + 1 kit cu echipament individual de protecție pentru 1 voluntar. DONEAZĂ ACUM.

La fel poți dona prin internemiul site-ului organizației: www.diaconia.md

Amintim că pe parcursul ultimii luni, echipa a ajuns la cca 1500 de beneficiari din întreaga țară. Acest lucru a fost posibil grație unor proiecte de Responsabilitate Socială Corporativă și  donații particulare. În total, au fost distribuite produse alimentare în valoare de cca 500 mii lei. 

Diaconia este structură socială a Mitropoliei Basarabiei, unul dintre cei mai mari prestatori de servicii sociale cu activitate la nivel național.

 

Copyright © 2020 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII