print
Misiunea Socială Diaconia dă start taberelor de vară
24.07.2019
316 Accesări

Misiunea Socială Diaconia dă start taberelor de vară. Astfel, în perioada 15 – 21 iulie, un grup de 16 voluntari italieni și moldoveni organizează timp de 7 zile activități distractive și sociale pentru copiii din localitatea Sadova, Călărași. Scopul taberelor este de a promova voluntariatul și de a motiva tinerii să se implice în viaţa comunităţii. 

În prima zi de tabără, 80 de copii din localitate au venit să fie parte a taberei şi s-au prins în jocurile organizate de voluntari. În cadrul taberei, echipa de voluntari este cazată în localitate și aceștia sunt responsabili atât de buna organizare a activităților, cât și de gătit.

Natalia Sârbu, coordonator proiect: „Desfășurăm taberele de vară în localitățile rurale partenere. Invităm să participe toți copiii din sat și nu există o limită de vârstă. Pentru voluntari este o experiență minunată de schimb cultural, lingvistic, dar și de manifestare a spiritului de echipă. ”

Ana, elevă în clasa a V-a:  ” Sunt mulți copii și ne jucăm, mă bucur foarte mult că sunt și copii de la mine din clasă și ne distrăm împreună.”

Valeria, elevă în clasa a VII-a: ”Avem diferite activități foarte interesante, îmi plac foarte mult cele cu apa. Sper să pot să fiu aici în fiecare zi. ”

Taberele sunt la cea de-a 14-a ediție, iar următoarele tabere vor avea loc la: Fetești - Edineț, Florițoaia - Ungheni, Stefan Vodă. 

Copyright © 2020 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII