print
Vasile Cozma, tânărul care deja de 6 luni descoperă Italia prin exepriențele de voluntariat
12.06.2019
223 Accesări

Vasile este voluntarul care a plecat în Italia prin proiectul EVS (European Voluntary Service). În aceste 6 luni de când descoperă Italia a reuşit să cunoască oameni interesaţi şi să adune multe experienţe frumoase.

Aici îi puteți citi o pagină din jurnalul de călătorie. 

Vasile Cozma, voluntar Diaconia: ,, În acest timp am reușit să cunosc mulți oameni noi, să călătoresc prin Italia, să particip în proiecte și evenimente interesante.

Activitatea mea de bază se desfășoară într-o asociație non-guvernamentală, BIR, care este partenera Misiunii Sociale ,,Diaconia”. În BIR am mai multe activități pe tot parcursul săptămânii.

O activitate importantă este voluntariatul în proiectul Recup. Un proiect care propune o soluție contra problemei risipei alimentare.

Împreună cu un grup de voluntari mergem la piețele agricole din vecinătate și adunăm produse alimentare (fructe și legume care urmau să fie aruncate), separăm ceea se este alterat, de ceea ce este bun. Alimentele bune le oferim gratis oamenilor nevoiași.

De fiecare dată mă uimește deschiderea și generozitatea vânzătorilor când ne apropiem și îi rugăm să ne doneze produse alimentare. În unele zile ne este greu să mișcăm cărucioarele pline cu fructe și legume și rămânem uimiți că toată această mâncare ar putea fi pur și simplu aruncată.

Când ajungem cu cărucioarele la locul unde distribuim aceste alimente, oamenii deja ne așteaptă zâmbind, curioși să vadă ce am adus de această dată. Îmi place acest proiect pentru că vezi imediat rezultatul la ceea ce faci. În plus, este simplu și nu necesită vreo cheltuială, doar 2 cărucioare, un pic de timp și dorința de a face ceva frumos.”

Misiunea Socială „Diaconia” în parteneriat cu Asociaţia BIR desfășoară acest proiect în care tinerii au oportunitatea de a se implica în diferite activități sociale și a relaționa cu mulţi oameni din diferite domenii de activitate şi categorii sociale.

Proiectul se desfășoară la Milano, Italia, timp de 11 luni. Patru  voluntari din patru țări diferite au fost selectați pentru a fi parte din acest proiect. 

 

Copyright © 2019 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII