print
Încă o generație de fete a absolvit cu succes apartamentul social „Spre Independență”
29.05.2019
637 Accesări

Cifra 6 este o cifră simbolică pentru Misiunea Socială ,,Diaconia”. Timp de 12 ani, generații de fete au pășit pragul Apartamentului Social și au rămas pentru un an de zile. Un an, în care, 6 adolescente orfane şi din familii social vulnerabile parcurg calea însușirii abilităților necesare pentru un trai autonom şi pentru a obţine o meserie. Aici, adună și împart emoții, vise, dezamăgiri, eșecuri și împliniri.

Pentru generaţia din acest an, această cale a luat sfârşit, dar este începutul unui trai independent cu noi cunoştinţe, prieteni şi abilităţi.

În acest an, patru dintre beneficiare au ales meseria de bucătar - cofetar, iar două au devenit frizeriţe. Întreaga echipă din proiect a fost cea care le-a supravegheat calea și le-a oferit fetelor lecții de viață. 

Iraida Cazac, coordonator proiect: ,,În aceste 11 luni, fetele au reuşit să obţină abilităţi care le vor fi de mare folos în viaţă. Ne bucurăm să vedem succesele lor şi cu mare drag le aşteptăm ori de câte ori vor avea nevoie de ajutor sau vor dori să împartă bucurii.  Le dorim fetelor multe realizări frumoase!”  

Anual, şase tinere orfane sau din familii social-vulnerabile, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, se pregătesc pentru viaţa de adult în locuinţa socială „Spre independenţă”. Fetele sunt selectate în urma unor interviuri, în colaborare cu structurile teritoriale de asistență socială și preoţii din parohii.

Liliana, beneficiară: ,, Aici am primit mai multă dragoste şi grijă decât am primit acasă. Am învăţat multe lucruri utile şi care cu siguranţă mă vor ajută în viitor. Le mulţumesc pentru susţinere şi pentru sfaturile oferite tuturor membrilor echipei. ”

Până în acest moment, 67 de tinere au fost reintegrate cu succes în comunitate. În cadrul proiectului, ele au fost ajutate săși găsească un loc de muncă care să le permită să ducă un trai autonom.

Amintim că prin intermediul acestui proiect, Diaconia își propune creşterea gradului de independenţă şi integrarea socială a orfanilor și orfanilor social. Anual, câte 6 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social – stabiliment social din Chișinău. Aici, au parte de cazare, alimentaţie, asitenţă psihologica şi educativă.

 

Copyright © 2020 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII