print
Prima generaţie de copilaşi din Centrul Maternal au mers anul acesta în clasa I, iar Centrul Maternal „În brațele mamei” împlineşte 7 ani de activitate!
10.09.2018
312 Accesări

În luna septembrie, anul  2018  proiectul Centrul Maternal „În brațele mamei” al Misiunii Sociale „Diaconia” împlineşte 7 ani de la fondare. Acest proiect are drept scop asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie.  

În toată această perioadă, Centrul Maternal a reuşit să acorde asistenţă a 105 cupluri mamă-copil. Doar în acest an, 14 cupluri au beneficiat de asistență complexă.

Mihaela Belei, coordonator program „În braţele mamei”: „În fiecare an, în luna septembrie, Centrul Maternal își deschide ușile pentru toți beneficiarii asistați . Ne bucurăm de fiecare dată să vedem copilaşii cum cresc sănătoși și cel mai important, alături de mamele lor. Primii copii asistați în centru, au mers anul acesta în clasa I, iar mamele lor ne mai sună și acum dacă au nevoie de ajutor. Suntem bucuroși că au găsit aici sprijinul de care au nevoie și că putem în continuare să îi ajutăm.”

(Prima generaţie de copilaşi din Centrul Maternal au mers anul acesta în clasa I.)

În cadrul proiectului toate cuplurile mamă-copil beneficiază de: întreținere și cazare, asistență spirituală, consiliere juridică, consiliere psihologică, grup de auto-ajutor, educație parentală, informare despre serviciile sociale prevăzute de legislație, ajutor în perfectarea actelor, încadrarea în câmpul muncii etc.

Centrul asigură suportul mamelor cu copii nou-născuți, constrânse să recurgă la abandon, mame solitare, mame minore, mame provenite din familii cu venituri mici sau marginalizate,gravide în ultimul trimestru de sarcină, aflate în situație de risc.

După găsirea unei soluţii şi ieşirea din Centrul Maternal, familiile sunt monitorizate şi asistate în comunitate de către Centrul de Consultanţă.

Centrul Maternal „În brațele mamei”  face parte din programul cu același nume al Misiunii Sociale „Diaconia”, care are ca scop asistarea mamelor aflate în situație de criză. Pe lângă Centrul de Consultanță și cel Maternal, unele dintre ele continuă parcursul de integrare socială în Centrul de găzduire secundară ,,Casa Maria".

Aici găsiți una dintre istoriile de viață din Centrul Maternal!

Copyright © 2019 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII