print
De ce să mergi la FISC până la data de 30 aprilie: ajută oamenii nevoiaşi şi proiecte sociale cu impact, direcţionează 2% pentru Diaconia
29.01.2019
1292 Accesări

Din anul 2017 în Republica Moldova a fost adoptată de către Parlament aşa numita „Legea 2%”. Astfel, fiecare persoană fizică angajată în câmpul muncii poate să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit către organizațiile neguvernamentale și cultele religioase. Din impozitul dvs. la stat vor ajunge 98%, iar 2% vor merge la organizaţia pe care alegi să o susţii.

DE CE SĂ FACI ASTA?

·         Nu te costă nimic!

·         Contribui la eficientizarea cheltuirii banilor publici – deci ai tăi.

·         Ajuţi la rezolvarea unor probleme sociale și la creşterea responsabilităţii sociale.

DE CE 2%  PENTRU PROIECTELE MISIUNII SOCIALE ”DIACONIA”?

Misiunea Socială Diaconia este o organizaţie non-guvernamentală care desfăşoară o gamă largă de proiecte sociale care ajung să susţină sute de persoane nevoiaşe:

-          Programul ,,În braţele mamei” susţine mamele aflate în situaţie de criză şi asigură dreptul fiecărui copil de a creşte în familie. Peste 100 de cupluri mamă copil au beneficiat de asistenţa în cadrul Centrului Maternal şi altele 110 au beneficiat de ajutor în comunitate.  

-          Cantina socială mobilă „Aproape de Aproapele” este un serviciu prin intermediul căruia oamenii nevoiaşi primesc un prânz cald gratuit. Aici, vin doar într-o zi peste 180 de bătrâni aflaţi la limita existenţei.

-          Programul ,,Banca de haine”. În cadrul programului, în Chişinău, au fost instalate 5 boxe speciale pentru colectarea de bunuri (haine, încălţăminte, jucării, etc.) care ulterior sunt redistribuite către persoanele aflate în dificultate. Hainele colectate ajung la oamenii nevoiași din peste 47 de localități din țară și asigură funcționarea a 12 garderobe sociale.

Mai multe despre proiectele unde te poţi implica prin redirecţionare celor 2% afli aici.

Când depui declaraţia cu privire la impozitul pe venit indică codul fiscal al organizații: IDNO – 1015620000081

Numărul de înregistrare în lista beneficiarilor: 672

Dacă ai nevoie de informații suplimentare, sună-ne: 022 463 228

Pana pe data de 30 aprilie 2019, fiecare persoana fizica din Republica Moldova poate direcţiona 2% din impozitul pe venit.

Informează-te și Redirecționează 2%

Copyright © 2020 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII