print
Dăruieşte un Mărţişor deosebit! Donează pentru un proiect care zilnic marchează destine
18.01.2018
1104 Accesări

În acest an, Diaconia Vă invită să dăruiţi un Mărţişor deosebit: unul realizat de beneficiarii noştri. Astfel bucuria reînvierii naturii la început de primăvară va fi completată şi de o altă bucurie: cea a darului făcut în susţinerea unui proiect social care zilnic marcheză destine.

Mamele din Centrul Maternal, adolescentele din  Apartamentul social "Spre Independenţă", copiii şi voluntarii din centrele comunitare vor realiza mărţişoare. Toţi cei care vor procura aceste mici simboluri încărcate de emoţie, vor oferi de la distanţă, alături de Diaconia, grijă şi siguranţă.

Mulţumim celor care până azi, au răspuns cu Da! invitaţiei noastre:  Valentina Lucaşenco (Torino, Italia); Rodica Gherasim, Asociaţia "Mioriţa" (Portugalia); Lea Art (Paris, Franţa), Svetlana Lisagor Vergis, Uniunea Moldo-Elenă “Alexandru Ipsilantis” (Grecia).

Am lansat această iniţiativă în 2016. Cu susţinerea Doamnei Oxana Guţu, implicării voluntarilor Diaconiei şi fetelor de la Apartamentul social, 200 de mărţişoare au ajuns la membrii Reprezentanței Permanente a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei. În urma acţiunii am dotat cu mobilier grupul sanitar din cadrul Apartamentului social. 

Vă invităm să-i cunoaşteţi pe toţi cei care vor realiza Mărţişoare în 2018, iar noi aşteptăm să-i cunoaştem pe toţi cei care vor să poarte aceste Mărţişoare.

 Fetele din Apartamentului social spre Independenţă- 6 adolescente orfane şi/sau din familii nevoiaşe, care timp de un an învaţă aici o meserie, dar şi cele mai importante abilităţi pentru viaţa independentă. Până în prezent în proiect, peste 60 de adolescente au fost ajutate să îşi construiască un viitor sigur.

Mamele din Centrul Maternal „În braţele mamei”: minore, orfane sau din alte categorii de risc, rămase singure cu un prunc în braţe sunt ajutate să depăşească momentul de criză şi să păstreze alături copilul pe care l-au adus pe lume. Centrul are o capacitate de asistenţă pentru 10 cupluri mamă-copil (vârsta copilului 0-3 ani), iar până în prezent cca 100 de copiii au fost ajutaţi să crească în braţele mamelor.

Copiii şi voluntarii din Centrele comunitare de la Cahul, Roşu, Cania, Coşcalia, Feteşti: datorită implicării lor se realizează activităţi deosebite pentru bătrânii singuri, oamenii ţintuiţi la pat, copiii din familii nevoiaşe sau cu părinţi plecaţi peste hotare.

Pentru contacte: Anna Ceban, Responsabil PR Fundraising, tel. +373 69474814

Cont bancar pentru donaţii:

BC „Victoriabank" SA, fil. Nr.3, Chişinău. str. 31 august 1989, nr.141
IBAN pentru valuta MDL: MD69VI225110000186757MDL
Cod bancar VICBMD2X416.

Instituţia Religioasă Misiunea Socială "Diaconia" a Mitropoliei Basarabiei

IDNO 1015620000081
Certificatul de înregistrare nr. 1803 din 22.10. 2003
Adresa juridică: str. 31 august 1989, nr.161

 

Copyright © 2020 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII