print
Fă o pomană altfel! Organizează masa de pomenire cu persoanele nevoiașe
12.06.2019
1529 Accesări

În tradiţia creştin-ortodoxă, pentru a păstra vie memoria celor care au plecat din viață, sunt organizate mese de pomenire, însoţite de rugăciuni. Pomana este  pentru și din partea celui plecat din viață. Faptele acestui om continuă prin gesturile pe care le fac rudele și apropiații. Rugăciunea de pomenire, conform tradiției,  este însoţită de fapta bună, materializată prin oferirea bucatelor în memoria celui răposat. Când pomana este făcută cu un om nevoiaş, acest gest e trăit cu multă bucurie, pentru că această pomană e șansa lui de supraviețuire și darul datorită căruia în acea zi nu se va culca flămând.

 

Diaconia te îndeamnă să organizezi mesele de pomenire  la cantina mobilă, locul în care zilnic, peste 160 de bătrâni şi oameni nevoiaşi primesc gratuit o masă caldă.

De curând, am lansat platforma donezunpanz.md, unde găsiţi mai multe detalii despre când, cum şi de ce se realizează o masă de pomenire cu oamenii săraci.

Dacă decideţi să realizaţi acest gest cu beneficiarii cantinei, aici paşii:

·         Contactaţi coordonatorul de proiect, Adrian Agapi: 069 914614;

·         Stabiliţi împreună data pomenirii;

·         Alegeţi modalitatea de plată aici;

·         În ziua pomenirii fiecare beneficiar primește  împreună cu prânzul cald și pâine, o rugăciune cu numele celui răposat care este pomenit.

Părintele Adrian Agapii, coordonator de proiect: „Biserica recomandă ca darul făcut pentru cel adormit să fie realizat cu persoane care într-adevăr au nevoie, pentru că pomana este o rugăciune în plus pentru răposat.  Dacă acest gest se face cu mult fast sau între rude doar, este practic un schimb de daruri, iar dacă e făcut cu cel nevoiaş, acest gest e trăit cu multă bucurie. Acelaşi lucru e recomandat şi pentru mesele de mulţumire, hramul casei etc. Ne bucurăm că încet, oamenii aleg să facă aceste mese de pomenire sau mulţumire anume la cantina mobilă, iar cei care primesc această binefacere cu adevărat au mare nevoie de felia de pâine şi masa caldă.”

Un reportaj video din ziua organizării unei mesei de pomenire la cantina mobilă:

 

 

Copyright © 2020 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII