print
Young Diaconia: cunoaște familia celor mai bravi voluntari (IV) „Voluntariatul, la fel ca și familia, îmi deschide ușa spre viitor”.
26.10.2016
901 Accesări

Misiunea Socială „Diaconia” a lansat seria de testimoniale prin care prezintă cei mai activi voluntari, percepția lor despre voluntariat și care sunt proiectele în care tinerii își pot valorifica timpul. Să-i cunoaștem și să le urmăm exemplul. 

Voluntar: Ionela Buțcan

Timp de implicare: 1 an

Proiecte: cantina mobilă „Aproape de Aproapele”, campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame”, Maratonul Copiilor.

„ Sunt voluntară la Diaconia deja de un an. Sunt implicată în toate evenimentele și campaniile pe care le desfășoară organizația. Sunt implicată zilnic și vin aici fiindcă pentru mine Diaconia este ca o familie. Voluntariatul, la fel ca și familia, îmi deschide ușa spre viitor.

Îmi place să fac voluntariat, deoarece simt că cineva are nevoie de ajutorul meu. În calitate de voluntar îmi dezvolt personalitatea şi îmi dezvolt mai multe abilităţi. Cred că definiția pentru cuvântul „Voluntar” este – o persoană care primește împlinirea de la un simplu „mulțumesc” sau de la un zâmbet. Fac voluntariat doar pentru ca să văd un om zâmbind, o persoană mulțumită, chiar și un copil fericit”.

 

Voluntar: Anişoara Onceanu

Timp de implicare: 

Proiecte: cantina mobilă „Aproape de Aproapele”, campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame”, Maratonul Copiilor.

„Voluntariatul înseamnă pentru mine un tratament al sufletului care deseori mi-a oferit alinare, zâmbete și mulțumiri fără recompense. Este o practică de care nu te poți sătura și de la care nu aștepți decât satisfacție morală. Mica mea experiență acum doi ani. Îmi aduc aminte și acum, primul mulțumesc din partea unui bătrân atunci când i-am oferit acel prânz cald, acea zi a fost un început în lumea voluntariatului. Am început să activez la cantina sociala, după care interesul de a face și de a aduce un zâmbet, fără să ceri nimic în plus, s-a mărit. Implicarea și dăruirea de sine a venit o dată cu organizarea și pregătirea taberelor de vară, Maratonul Copiilor, confecționarea jucăriilor de brad pentru târg, campania Masa Bucuriei. Implicarea în activitățile zilnice a început să-mi rupă rutina zilnică pe care o aveam. Depun efortul necesar și încerc să acord atât timp voluntariatului de cât are nevoie sufletul meu. Voluntariatul se naște în inima fiecărui dintre noi. A face pe cineva fericit înseamnă a-ți trăi viața din plin”.

Îți dorești să te înscrii în rândul voluntarilor Diaconia? Completează formularul online AICI!

Copyright © 2020 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII