print
Acasă și în brațele mamei: ingredientele unui final fericit
26.09.2013

 

Acum un an, Natalia a venit la Centrul Maternal „În brațele mamei".  Purta sub inimă un prunc, dar  era răpusă de deznădejde pentru că s-au pomenit singuri, fără un acoperiș deasupra capului și cu multe alte probleme.

Aici a găsit mai mult decât o pernă: în afară de un loc de trai sigur, a primit asistență psiho-socială, juridică, spirituală și materială. Peste o lună a venit pe lume Alexandra: avea pătuțul ei, sticluța de lapte plină, mama și o echipă mare care-i purtau de grijă.

Așa e și acum, doar că, în câteva zile, se va întâpla ceva deosebit în viața lor: vor pleca de la Centrul Maternal și vor locui într-un cuibușor sigur (o locuință oferită de o prietenă), care, pentru o anumită perioadă le va fi Acasă.

Mihaela Belei, coordonatorul proiectului „În brațele mamei": „În continuare, acest cuplu mamă-copil va fi asistat în comunitate prin intermediul Centrului de consultanță: va primi asistență materială și va putea apela la alte servicii pe care le oferim. Crearea abilităților de viață independentă și reintegrarea socială a fiecărui cuplu mamă-copil asistat în Centrul Maternal sunt prioritățile întregii echipe implicate în proiect".

Natalia, beneficiara proiectului: „Acum sunt fericită pentru că voi fi alături de copilul meu chiar și atunci când nu ne vom mai afla în Centrul Maternal. Îmi doresc să avem resurse suficiente pentru a nu depinde mereu de ajutorul cuiva. Eu voi depune tot efortul ca să-mi realizez acest vis:  în curând Alexandra va merge la creșă, iar eu îmi voi găsi un loc de muncă".

 

 

Copyright © 2020 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD TERMENI ȘI CONDIȚII