Aceasta este una dintre istoriile de viață pentru care putem scrie împreună un final fericit
   

Ala are 21 de ani. A crescut la orfelinat, de aceea îi spune „tată” preotului de acolo. Știe că mai are 2 frați și o soră, dar nu i-a văzut niciodată. După absolvirea școlii internat a făcut cursuri de bucătar-cofetar, apoi s-a angajat în câmpul muncii în Chișinău. În această perioadă, a locuit la o bătrânică pe care o ajuta în treburile casei în schimbul unui acoperiș deasupra capului.

Siguranța oferită de un loc de muncă, o meserie și un adăpost i-a fost spulberată în clipa când a aflat că va fi mamă. Atunci când fizic nu mai putea să muncească s-a pomenit în stradă: tatăl copilului a refuzat să aibă grijă de ei, iar gazda i-a spus că va fi deranjată de plânsetul pruncului. Astfel a ajuns la Centrul Maternal „În brațele mamei”, iar în luna iulie a venit pe lume Petruț, fiul ei. La Centru, Ala a primit mai mult decât o pernă: beneficiat de toate serviciile oferite aici, echipa de lucru i-a fost alături pentru a o susține să-și formeze abilitățile de îngrijire a copilului.

Problemele pe care a fost nevoită să le înfrunte au făcut-o puternică: este o mamă responsabilă și, cu siguranță, nimeni și nimic nu ar face-o să-și abandoneze copilul. În continuare își dorește să reia munca, iar Petruț va merge la creșă. Cel mai dificil va fi Începutul.

Datorită casei de tranziție, cuplurile mamă-copil aflate în situații similare vor putea beneficia de o locuință gratuită pentru o anumită perioadă de timp. Aceasta va facilita drumul lor spre integrarea socială.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1340683 |  ieri: 900 |  azi: 508 |  Online: 10