Centrul de găzduire secundară „Casa Maria" poate deveni ACASÄ‚ pentru cuplurile mamă-copil aflate în dificultate
   

Misiunea Socială Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei Vă invită să Vă implicați în amenajarea casei pentru mamele orfane: Centrul de găzduire secundară „Casa Maria"!

Anul inaugurării: 2015.

Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana.

Descriere: Casa Maria e o locuință de tranziție pentru mamele orfane, asistate inițial în Centrul Maternal. Beneficiarele stabilesc ținta de creștere personală și profesională, iar în acest sens sunt ghidate de o echipă profesionistă. Mamele solitare au la dispoziție spațiu de cazare gratuit pentru o perioadă determinată, iar fie­care dintre ele își achită doar cheltuielile de întreținere.

 Locuința va fi un adăpost de tranziție pentru 3 cupluri mamă-copil, aflate în imposibilitatea de a închiria spațiu locativ.  Aici, mamele vor achita costurile de întreținere comune (serviciile comunale) și își vor gestiona bugetul personal. Pe toată perioada aflării în proiect (minimum un an), coordonatorul și asistentul social le vor monitoriza și le vor oferi tot sprijinul necesar pentru a deveni independente.

Locuința a fost construită grație donațiilor acumulate în campania de Crăciun De la mame pentru mame, dar și susținerii venite de la partenerii  externi ai organizației. Pentru a primi beneficiarii, mai sunt necesare o serie de obiecte pentru dotarea a 2 garsoniere (una dintre ele a fost amenajată parțial, iar în celelalte 2 sunt doar paturile pentru mame.).

Selectarea beneficiarilor se va realiza în baza unei analize. Inițial, beneficiarele primesc  asistență complexă în Centrul Maternal „În brațele mamei” (cazare, întreținere, dar și sprijinul unei echipe formate din psiholog, preot, jurist, asistent social). Mamele orfane (criteriu de bază) care reușesc să demonstreze abilități de viață autonomă (reușesc să-și găsesască un loc de muncă, manifestă atașament față de copil și perseverență în construirea unui viitor alături de acesta) urmează să fie cazate în Centrul de găzduire secundară „Casa Maria".

Impactul: Până în prezent, 4 cupluri mamă-copil au fost susținute prin intermediul proiectului „Casa Maria”.

ACASÄ‚ pentru fiecare dintre noi înseamnă siguranță și căldură. Printr-un efort comun, Centrul de găzduire secundară Casa Maria" poate deveni ACASÄ‚ pentru cuplurile mamă-copil aflate în dificultate. 

Planul casei de tranziție

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1340677 |  ieri: 900 |  azi: 502 |  Online: 4