Prima   »  Resurse   »  Ştiri din parohii
Diaconia dă start proiectului „Mugurii Bunătății”. Primul pas – trainingul “Preoții și Tinerii”
   
De ce să participi la Taberele Solidarității: Experiența voluntarilor de la Fetești
Schimb de experiență între parohiile din Republica Moldova, România și Serbia
Diaconia dă start proiectului „Mugurii Bunătății”. Primul pas – trainingul “Preoții și Tinerii”
Un nou concurs de minigranturi pentru parohii

Pe data de 7- 10 februarie s-a desfășurat trainingul de formare „Preoții și Tinerii” care a avut drept scop cunoașterea nevoilor tinerilor din parohii și identificarea posibilelor activități. Acesta a avut loc la Mănăstirea Micleușeni, județul Iași,  a întrunit 12 preoți și a fost moderat de directorul Learning Ecosystem, Cristian Neguț. Trainingul „Preoții și Tinerii” este prima etapă a proiectului „Mugurii Bunătății” și este desfășurat de Centrul de Resurse Călăuza Solidarității a Diaconiei.

Pe parcursul celor trei zile de training, preoții au discutat despre nevoile tinerilor și au identificat posibilele activități de durată pentru tineri. Preotul Ioan Cosoi coordonatorul Centrului de Resurse Călăuza Solidarității, a afirmat că această primă etapă a proiectului „Mugurii Bunătății” s-a dovedit a fi foarte productivă și îndeamnă și alți preoți să se implice: „La training am  reușit să îmbinăm frumosul cu utilul. Am avut sesiuni de discuții, unde fiecare  a împărtășit din experiența în lucrul cu tinerii, am identificat nevoile tinerilor din parohii și viitoarele activități cu tinerii. Pe lângă aceasta, am reușit și să vizităm castelul Micleușeni. Eu sper că preoții au învățat lucruri utile de la acest training și acum sunt cu adevărat motivați să creeze un grup de tineri pe lângă parohie. Îndemn și alți doritori să ni se alăture la următoarele etape ale proiectului. Prin inițiativa „Mugurii Bunătății” biserica poate veni în întâmpinarea nevoilor tinerilor”.

Proiectul Mugurii Bunătății este format din șase etape și se va desfășura în perioada decembrie 2016-  noiembrie 2017. Etapele proiectului sunt:

1.      Training “Preoții și Tinerii” susținut de Cristian Neguț;

 2.     Schimb de experiență între parohii care lucrează cu tinerii;

3.      Activitate demonstrativă cu tinerii și grupul preoților;

4.      Curs de formare pentru tineri “Animație socială”;

5.      Școala duminicală - 4 cateheze demonstrative în 4 parohii;

6.     Implicarea tinerilor în tabere.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1338115 |  ieri: 849 |  azi: 632 |  Online: 20