Prima   »  Resurse   »  Ştiri din parohii
Schimb de experiență între parohiile din Republica Moldova, România și Serbia
   
De ce să participi la Taberele Solidarității: Experiența voluntarilor de la Fetești
Schimb de experiență între parohiile din Republica Moldova, România și Serbia
Diaconia dă start proiectului „Mugurii Bunătății”. Primul pas – trainingul “Preoții și Tinerii”
Un nou concurs de minigranturi pentru parohii

La data de 28 iulie 2015, parohia „Sfinții Voievozi” din Săvinești și Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești au primit vizita a două grupuri din Republica Moldova și din Serbia. Astfel, un număr de aproximativ 20 de preoți și alte persoane implicate în proiecte sociale și educative au sosit la Săvinești pentru a beneficia de un schimb de experiență în cadrul proiectului „Prin dezvoltare la sustenabilitate”. Întâlnirea s-a desfășurat la Centrul de Servicii Sociale „Samariteanul Milostiv”, unde cei prezenți au putut afla mai multe detalii despre proiectele desfășurate de Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești în parteneriat cu parohia „Sfinții Voievozi”, dar și la Centrul social-educativ „Popasul Iubirii Milostive”, unde participanții au vizitat atelierul de croitorie și atelierul de patiserie, după care au stat la masă.

Întâlnirea de lucru din cadrul schimbului de experiență a inclus, pe lângă vizitarea principalelor departamente ale Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, descrierea principalelor proiecte desfășurate pentru comunitatea din Săvinești, prezentarea tipurilor de resurse folosite în aceste proiecte, menționarea parteneriatelor dezvoltate în cadrul proiectelor, dar și discuții despre relația cu autoritățile locale, greutățile întâmpinate de-a lungul timpului și soluțiile de rezolvare a problemelor și perspectivele de viitor ale comunității.

„Ne aflăm la Școala veche din sat, unde au învățat bunicii din comunitate. S-a aflat într-o stare de degradare până acum doi ani, când primăria a decis să o dea în întrebuințare fundației noastre, fiind transformată în Centrul de Servicii Sociale „Samariteanul Milostiv”.  Aici au loc activitățile din cadrul programului de after-school, activități de oferire de ajutoare, prin intermediul partenerilor noștri. Tot aici se desfășoară și Tabăra de creație „Aripi de înger”. Am dezvoltat și un club de teatru și muzică, un post de radio și nu numai. Toate aceste acțiuni s-au derulat sub egida campaniei „Să dăm viață Școlii Vechi”, a menționat Brîndușa Albert, coordonator de proiecte în cadrul Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1338103 |  ieri: 849 |  azi: 627 |  Online: 15