Prima   »  Resurse   »  Ştiri din parohii
De ce să participi la Taberele Solidarității: Experiența voluntarilor de la Fetești
   
De ce să participi la Taberele Solidarității: Experiența voluntarilor de la Fetești
Schimb de experiență între parohiile din Republica Moldova, România și Serbia
Diaconia dă start proiectului „Mugurii Bunătății”. Primul pas – trainingul “Preoții și Tinerii”
Un nou concurs de minigranturi pentru parohii

În perioada de 1 iulie-13 august Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei organizează Taberele Solidarității în trei localități din Moldova: Fetești ( Edineț ), Hâncești, Ucrainca (Căușeni). Prima tabără are loc la Fetești în perioada 1-10 iulie și implică voluntari din Moldova și Italia. Taberele Solidarității au scopul de a promova voluntariatul în mediul rural și al activităților de implicare socială în comunitate.  Descoperă mai jos impresiile voluntarilor de la prima tabără din acest an.

Sorina Seu, 17 ani, voluntară la Centrul Sfântul Stelian din Fetești timp de 5 ani:

Particip la taberele solidarității pentru al șaselea an la rând, în calitate de voluntar. Această experiență îmi este foarte utilă deoarece m-a maturizat, am devenit mai îndrăzneață, am învățat să fiu un bun animator, să lucrez bine în grup și să îmi asum rolul de lider. În fiecare an sunt tot mai motivată să particip pentru că astfel schimbăm viața copiilor, sun copiii din familii social vulnerabile care nu au posibilitatea să meargă la o tabără, și atunci vin aici pentru că e gratuit. În al doilea rând, oamenii noi pe care îi cunosc, voluntarii italieni care în tot anul vin cu ceva nou.

Îndemn cu mare drag toți voluntarii să participe la Taberele Solidarității deoarece este o experiență unică, vă veți face prieteni, și cel mai important veți ajuta pe aproapele vostru, îi veți dărui un zâmbet și îi veți face o zi minunată.

Cristi Munteanu, 18 ani, voluntar la Centrul Sfântul Stelian din Fetești timp de 4 ani:

La Taberele Solidarității particip de când sunt voluntar. Mă bucur că mi-am dedicat timpul voluntariatului deoarece mă dezvoltă multilateral, am devenit mai deschis cu oamenii, am mai mare încredere în ei, sunt mai serios, punctual, respectuos. Băieții de vârsta mea au alte pasiuni, se duc la discotecă, se joacă la computer, mie îmi place să fac voluntariat. Trăiesc un sentiment aparte atunci când interacționez cu voluntarii străini colaborăm cu italienii de când s-a deschis centrul, îmi place prietenia care se creează între noi, cât de liber se simt ei, și faptul că acceptă condițiile acestea de trai doar pentru a face o tabără cu noi. Tabăra solidarității mă unește mai mult cu alți oameni, cu copii, chiar și cu oamenii din sat, mă respectă și e reciproc, în plus capăt o experiență frumoasă.

Tabăra solidarității este un obicei la Fetești care trebuie continuat de viitorii voluntari, copii au nevoie să iasă din casă, să socializeze, să își facă prieteni, dacă înainte unii din ei doar se salutau la tabără ei devin o echipă, sunt uniți, iar după  ce se termină tabăra au amintiri frumoase.

Inga Pînzaru, 17 ani, voluntară la Centrul Sfântul Stelian din Fetești timp de 5 ani:

Îmi place foarte mult să mă implic, să fiu activă, să îmi fac prieteni noi de aceea de când s-a deschis Centru Sfântul Stelian, datorită colaborării cu Diaconia, nu ratez nici o ocazie de a mă implica, tabăra solidarității este o oportunitate de a învăța lucruri noi și de a mă auto-dezvolta. La tabără am învățat multe jocuri pentru copii, povestioare, energizante pe care cu siguranță le voi mai folosi. Iubesc forte mult copii, iar voluntariatul la Diaconia mi-a oferit posibilitatea să  lucrez cu ei. De asemenea de când fac voluntariat am conștientizat că sunt oameni care au nevoie de ajutor, sunt bătrâni singuri a căror copii sunt plecați peste hotare, nu au rude și atunci ei au nevoie de noi să îi ajutăm, contează și faptul că le aducem o căldare de apă sau că au cu cine se sfătui.

 

Viitorilor voluntari le spun doar atât: Dacă vor zile mai bune să fie ei schimbarea pe care vor să o vadă în lume! Fiecare dintre noi poate să facă ceva frumos, pur și simplu trebuie să depună un mic efort, și să își dorească cu adevărat să facă o schimbare spre bine în societate.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1338050 |  ieri: 849 |  azi: 577 |  Online: 30