Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » În Moldova este lansată în premieră o campanie de susținere a tinerilor orfani, absolvenți ai internatelor
În Moldova este lansată în premieră o campanie de susținere a tinerilor orfani, absolvenți ai internatelor
01.12.2007   2784 Accesări  
   


Misiunea Socială Diaconia inițiază o campanie de colectare a fondurilor pentru susținerea tinerilor orfani, absolvenți ai internatelor din Republica Moldova. Aceasta va fi desfășurată în perioada 1-25 decembrie și vine cu mesajul -„Donează azi pentru viitorul lui de mâine!!!” - către toți cei cărora le pasă de viitorul copiilor orfani și reintegrarea lor în societate.

Campania are drept scop sprijinirea tinerilor orfani care ating vârsta când nu mai sunt admiși să trăiască în orfelinate și sunt lipsiți de spațiu locativ oriunde în altă parte.

De ce anume ei ? Datele statistice arată că motivul cel mai frecvent al instituționalizării copiilor sunt bolile, de tot felul, iar mai mult de jumătate din cei care absolvesc orfelinatele sunt limitați în activități din motivul maladiilor cronice și, respectiv, nu reușesc să „facă față societății”. Mai mult, în orfelinate sistemul de educație îl lipsește pe copil de inițiativă, iar retardul mintal, incapacitatea de a comunica cu cei din jur, agresivitatea si pesimismul sunt doar câteva abateri de la normal. Vulnerabilitatea lor este alimentată de faptul că ei absolvesc internatele la o vârstă fragedă, au trăit experiența abandonului, au fost abuzați psihologic sau fizic etc.

Toată această stare de lucruri îi afectează grav pe mulți dintre ei după ce absolvesc internatul. Pentru copiii care ies din internate, probabilitatea este foarte mare ca să devină victime ale traficului. Pentru că nu sunt ajutați de nimeni, doar un procent mic din ei reușesc să se integreze în societate.

Acțiunea de colectare a fondurilor pe care o organizează Misiunea Socială Diaconia, este menită sa sprijine copiii orfani care absolvesc instituțiile rezidențiale. Inițial se vor identifica 40 de copii absolvenți ai internatelor din republică. După aceasta, în funcție de fiecare caz în parte, ei vor beneficia de un pachet de servicii sociale (suportul asistentului social, consiliere psihologică, consultanță juridică), de o bursă socială lunară în mărime de cca. 400 de lei (30 de euro), intervenții de urgență (medicamente) și perfectarea actelor în caz de necesitate (buletin etc.). Pentru aceasta avem nevoie de 47 de mii de euro.
Remarcăm faptul că fondurile pe care ne propunem să le colectăm în această campanie urmează a fi folosite pentru a mări șansele de integrare socială a acestor copii și a sensibiliza opinia publică în legătură cu problemele lor.
Acțiunea de colectare a fondurilor pentru sprijinirea copiilor orfani absolvenți de internate începe. Orice fel de donație este extrem de apreciată! Pot fi jucării sau hăinuțe, o cutie de biscuiți sau bomboane, donații în bani, indiferent daca este 5 lei, 10 lei, 50 lei sau 100 de lei. Oricât doriți!

Toți cei care vor să-i ajute pe acești copii pot contribui financiar transferând bani pe contul bancar al Misiunii:

M.S. Diaconia,
c/f 40246014
c/d 225110000186757
BC VictoriaBank S.A. filiala N3, VICBMD2X416

Donațiile se pot face până la data de 25 Decembrie inclusiv.

Telefoane de contact:
Natalia Manzararu, PR manager

75 56 35
92 28 29

Email. pr@diaconia.md

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1212713 |  ieri: 287 |  azi: 153 |  Online: 9