Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Diaconia continua sa doneze persoanelor nevoaise
Diaconia continua sa doneze persoanelor nevoaise
01.11.2007   2955 Accesări  
   

Misiunea Sociala Diaconia va oferi la peste 80 de familii nevoiase setruri de lengerie de pat. Aceaste produse au fost realizate de doua cusatorese angajate la atelierul Albinuta (comuna Rosu, raionul Cahul), a Diaconiei.

În vara acestui an, atelierul a demarat un proiect care presupune realizarea și distribuirea seturilor de lenjerie și a păturilor persoanelor social vulnerabile cat si batranilor. Astfel, la realizarea seturilor de lenjerie au lucrat doar două persoane (în loc de 10 persoane). Dupa cum a comunicat Tamara Botin, coordonator de proiect, seturile au fost cusute doar de femeile responsabile de atelier.”Initial, Diaconia si-a propus ca in acest proces sa fie implicate si tinerele care au urmat cursuri de croitorie in cadrul atelierului Albinuta. Din lipsa de finante aceasta initiativa nu a reusit. Cu toate acestea, ideea nu a fost abandonata”, a spus sursa citata.

Seturile de lengerie de pat vor fi distirbuite familiilor social vulnerabile din mai multe comunități ale republicii, atât ortodoxe, aparținând Mitropoliei Basarabiei, cât și parohii ale altor confesiuni religioase. Seturile conțin un cearșaf, o față de pernă și un plic pentru plapumă.

Beneficiarii au fost selectati de catre coordonatorul atelierului de croitorie, preotul paroh al comunei Rosu, Gheorghe Untila cat si reprezentanti ai autoritatilor publice locale.
Lista cu persoane selectate in cadrul proiectului mentionat contine în mare parte cu beneficiarii Centrului Social „Maria Magdalena” din comuna Rosu, care sunt asigurati zilnic cu o masă caldă pregătită la cantina socială a Centrului (timp de 4 ani in comuna Roșu funcționează o cantină socială care deservește 15 copii și 15 batrâni solitari din sat).

Astfel, ca în comuna Roșu vor fi distribuite 20 seturi de lenjerie de pat. Celelalte seturi vor fi distribuite conform listelor pregatite din timp de catre preoții parohi ai altor 4 comunitați. Alte 20 seturi vor fi transmise spre distribuire comunitații luterane din Transnistria. Pretul unui set de lingerie de pat este de 150 de MDL.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1213463 |  ieri: 305 |  azi: 190 |  Online: 11