Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Misiunea Socială Diaconia a lansat un nou proiect la Cania, raionul Cantemir
Misiunea Socială Diaconia a lansat un nou proiect la Cania, raionul Cantemir
01.10.2007   2126 Accesări  
   

Misiunea Socială Diaconia a lansat joi, la Cania, raionul Cantermir proiectul „Tinerii constructorii viitorului”.

Potrivit lui Gheorghe Zagorodniuc, responsabil de proiect, scopul acestui proiect este de a implica tinerii din localitate în ameliorarea condițiilor de viață a comunității.”Este de fapt un proiect care contribuie la lărgirea activității din cadrul centrului Social „Sfântul Vasile cel Mare”, care activează deja de mai bine de 5 ani. Astfel activitatea lărgită a Centrului presupune orientarea spre copii, și anume, școlarii mici. De ei se vor ocupa voluntarii care activează la Centru, care vor pregăti împreună cu mai mult de 20 de copii temele pentru acasă, îi vor învăța jocuri, etc. Capacitățile și talentele oferite de tinerii voluntarii vor contribui la reducerea riscului abandonului școlar, mai ales a copiilor ramași fără supravegherea părinților: părinți plecați peste hotare la muncă.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale Diaconia, a spus la festivitatea de deschidere că „lansarea acestui proiect ne face să fim mai mari, mai maturi. De fapt, faptele vorbesc de la sine, pentru că avem deja mai bine de 10 centre de acest gen în toată republica. Avem și experiență de colaborare cu APL, de aceea prezența administrației locale din Cania la această deschidere este o ocazie unică de a stabili relații de colaborare pentru a putea împreună să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi”.

În același timp, Constantin Mihelis, primarul localității, prezent la ceremonia de deschidere, a menționat că acest Centru va primi sprijinul autorităților fără nici o îndoială, mai ales că bătrânii din sat sunt foarte mulțumiți de ajutorul pe care îl acordă voluntarii de aici.

„Îi putem considera pe copii intrați deja în cler, pentru că fac cu adevărat o misiune diaconală. Ei au nevoie de zâmbetul nostru, și de susținere ”, a spus preotul parohiei locale, Vasile Burduja.

La festivitate au fost prezenți atât reprezentanți ai APL, cât și din cadrul direcției de asistență socială, atât și administrația liceelor din Cania și Cantemir. Toți cei prezenți au salutat deschiderea unui astfel de serviciu în cadrul Centrului Social, și au promis că vor contribui la dezvoltarea și mersul lui mai departe.

În prezent, Centrul social de la Cania oferă diverse servicii. În cadrul centrului activează o spălătorie si o baie. Beneficiarii sunt 28 de bătrâni din localitățile Cania, Iepureni și Cantemir. Voluntarii care activează în cadrul centrului fac vizite săptămânale bătrânilor la domiciliu acordându-le diferite servicii (discuții, ajutor în gospodărie, lectura pentru nevăzători etc.).

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1212709 |  ieri: 287 |  azi: 149 |  Online: 5