Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » 15 femei satul din Coșcalia au luat diplome de manageri
15 femei satul din Coșcalia au luat diplome de manageri
30.10.2007   2593 Accesări  
   

Misiunea Socială Diaconia a eliberat diplome de manageri pentru 15 femei beneficiare în cadrul proiectului Misiunii „Școala viitorului” din satul Coșcalia, raionul Căușeni.

Potrivit coordonatorului de proiect, Tamara Botin „proiectul constă în organizarea de 3 sesiuni de studii (fiecare cu durata de trei luni) care includ cursuri de management și dezvoltarea micului business, contabilitate si audit și cunoașterea calculatorului. În fiecare grup de studii sunt încadrate cel puțin 15 femei. Acestea au susținut câte un examen care a inclus prezentarea unui proiect a unei mici afaceri proprii, un test grilă care a conținut întrebări din cursurile studiate.

Tamara Borin a menționat că, acest proiect a fost inițiat din dorința de a împiedica dezbinarea familiilor din localitatea Coșcalia și din împrejurimi. „Se obișnuia ca femeile, forțate fiind de situația financiară precara a familiilor lor, sa încerce sa plece peste hotare, asumându-și orice risc, ca sa se angajeze la un serviciu, fie legal sau ilegal, cu un salariu mai mare. In aceste condiții proiectul previne migrația ilegală, dezbinarea familiilor si susține dezvoltarea copiilor in familii integre.

Preotul din localitate, Andrei Popovici, a menționat că deschiderea unei astfel de instituții are un impact pozitiv atât pentru localitate cât și pentru împrejurimi. De la început nu se știa cum va fi și ce va fi aici, se credea că va fi doar o sală de calculatoare cu jocuri. După ce au început să studieze primele femei, listele de doritori au început să se mărească. Potrivit preotului, chiar și primarul satului a „obligat funcționarii săi să facă neapărat aceste cursuri, la fel și directorul școlii din sat”.

Doamna Liuba (41 ani), a povestit că a venit la aceste cursuri pentru nepoțelul ei de 7 anișori. „În curând vom avea compiuter, și de aceea vreau să pot să lucrez împreună cu nepoțelul meu ”, a menționat femeia.

Acest proiect a fost posibil cu susținerea financiară a primăriei din Vienna (Austria). Proiectul este preconizat pentru o perioadă de un an, timp în care se planifică ca cel puțin 45 de femei să absolvească aceste cursuri.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1212696 |  ieri: 287 |  azi: 145 |  Online: 1