Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Mitropolitul Basarabiei a sfințit Apartamentul Social de la Orhei
Mitropolitul Basarabiei a sfințit Apartamentul Social de la Orhei
30.07.2007   2579 Accesări  
   
Un sobor de preoți de la Mitropolia Basarabiei a sfințit, joi, Apartamentul Social din orașul Orhei, proiect realizat de către Misiunea socială Diaconia. Mitropolitul Basarabiei și Iexarh al Plaiulrilor Petru a susținut slujba de sfințire a acestui lăcaș alături de părintele paroh de la biserica cu hramul Sf. Vasile, Sergiu Aga, și reprezentanții de la Misiunea Socială Diaconia, cei care s-au ocupat, în cea mai mare parte, de înființarea acestui apartament deschis pentru fete orfane aflate în dificultate. La eveniment au participat și oficialități locale, dar și zeci de cetățeni ai orașului.
„ Ne bucurăm când fii și fiicele Bisericii noastre drept măritoare înmulțesc talanții primiți în dar de la Preamilostivul Dumnezeu, apărând credința ortodoxă și lucrând pentru binele Bisericii. Aducem recunoștința noastră pentru Misiunea Socială Diaconia cea care a realizat acest proiect și părintelui Sergiu care se implică activ. „, se arată în cuvântarea Mitropolitului Petru.
„Această activitate de binefacere este pentru copiii orfani sau cei aflați în dificultate. S-a realizat un vis al Diaconiei de a-i ajuta pe cei care nu au prea multe posibilități în lumea asta”, a menționat directorul Misiunii Sociale Diaconia, Igor Belei.
Cu această ocazie, Belei i-a amintit și pe cei care, prin diferite moduri, au contribuit și au ajutat la finalizarea acestui proiect. Printre aceștia se numără Caritas Vienna, Caritas Ambrosiana și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).
Și oficialii de la Consiliul raional Orhei și cei de la primărie s-au arătat entuziasmați de proiectul demarat în localitate. „Este un lucru bun să ajutăm copii. Iar pentru Orhei sprijinul Diaconiei este foarte important. Și noi la rândul nostru vom face tot ce e posibil ca să vă susținem și să sprijinim acest local și activitatea lui”, a declarat consilierul local Veceaslav Mustovici.
Reamintim că, de la începutul acestei luni, Misiunea Socială Diaconia a deschis la Orhei un Apartament Social care are drept scop de a oferi locuințe protejate fetelor orfane, care potrivit psihologilor sunt cele mai vulnerabile spre riscul de a fi supuse migrării sau traficului.
Inițial, în aceste apartamente sociale au fost integrate doar șase fete de la internatele din Republica Moldova, selectate în funcție de situația de risc în care se află. Ele vor dispune de toate condițiile de trai ale unei familii obișnuite. Apartamentul este dotat cu toate lucrurile de strictă necesitate, care să le ofere acestora condiții ce le-ar permite acumularea abilităților de viață pentru integrare în viața cotidiană.
În prezent, în Moldova, practic nu există apartamente sociale care să ofere spațiu de trai unor astfel de categorii de beneficiari.
Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1132573 |  ieri: 420 |  azi: 218 |  Online: 1