Domenii de intervenție

Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Doză de inspirație: cum e să fii voluntar la Diaconia și de ce tinerii aleg să dedice timp pentru proiectele sociale
Doză de inspirație: cum e să fii voluntar la Diaconia și de ce tinerii aleg să dedice timp pentru proiectele sociale
30.06.2020   664 Accesări  
   

 

Pentru mulți, virusul Covid-19 a însemnat izolare socială, iar pentru voluntarii și echipa Diaconiei a însemnat ajutor și asistență prin distribuția de pachete alimentare și prânzuri calde la domiciliu.

Intervenția în pandemie nu ar fi fost posibilă fără echipa de voluntari de la Young Diaconia. De după măști, le-am văzut de fiecare dată ochii plini de energie și optimism, din prima zi de epidemie în Moldova până astăzi. Au făcut cumpărături pentru beneficiari, au sortat produsele la depozit și au livrat mese calde și pachete alimentare la zeci de adrese.


Vă invităm să-i cunoașteți pe unii dintre ei:

”Eu sunt Vlad. Am 19 ani, de 2 ani sunt voluntar la Diaconia. Mă implic în proiectele Diaconiei pentru că îmi place să interacționez cu persoane de toate vîrstele. Colectivul este prietenos și coordonatorul de nota 10.”

”Mă numesc Dina, am 14 ani și sunt voluntar la Diaconia. Aici am găsit o echipă minunată și voluntarii sunt respectați și încurajați. Timp de 1 an am primit cele mai frumoase amintiri și emoții ajutând oamenii care au cu adevărat nevoie. Diaconia este o familie care se bazează pe prietenie, ajutor și multă iubire, asta mă motivează să rămân aici și să fac voluntariat.”

Iar pentru Emilia, tânăra de 21 de ani, voluntariatul ocupă un loc aparte în suflet.

”Am ales să fac voluntariat la Diaconia pentru că răsplata adevărată o primesc în zâmbete și recunoștința nevoiașilor. Cred într-o Moldovă cu oameni buni și vreau să fac parte din același grup de oameni care contribuie la promovarea acestui demers.”

”Mă numesc Ana-Maria, am 19 ani și sunt voluntară deja de 2 ani. Îmi place să activez la Diaconia ca voluntar, pentru că așa cum o numim noi, Diaconia este o adevărată „Școală de viață”. Aici, noi, tinerii, ne formăm personalitățile, învățăm și punem în aplicare cele mai esențiale valori precum: bunătatea, sinceritatea, altruismul, prietenia, bucuria de a dărui celor mai nefericiți decît noi și cel mai important fericirea de a trăi momente unice și memorabile alături de toți voluntarii, coordonatorii, beneficiarii și copiii minunați care participă împreună cu noi la taberele de vară! Deci, pot spune că Diaconia este un univers al bunătății!”

Online și offline, voluntarii păstrează doza de receptivitate și ne inspiră. Pentru că îi avem alături, putem planifica și realiza proiectele noastre.

Revenind la pandemie.

Virusul în Moldova este în ascensiune. Până astăzi conform datelor oficiale oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale au fost înregistrate 16.357 cazuri de infectare cu noul virus. 9.229 de persoane din numărul persoanelor infectate s-au vindecat, iar 536 au decedat.

În această săptămână, am lansat o nouă posibilitate de susținere a intervenției noastre pentru bătrâni-torbițele eco, un produs de solidaritate, valoarea căruia este echivalentă cu 3 prânzuri calde pe care Diaconia le livrează la domiciliu. Punga ecologică are dimensiunea 38×34 cm, este de culoare neagră și este disponibilă cu 3 tipuri de mesaje.

Comandă o pungă ecologică accesând acest buton. Dăruiește mese calde bătrânilor aflați în dificultate.

Vă mulțumim!

Cu drag,

Echipa de Comunicare a Misiunii Sociale Diaconia

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1364780 |  ieri: 726 |  azi: 141 |  Online: 15