Domenii de intervenție

Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Diaconia vă îndeamnă să stați ACASĂ și să îi cinstiți pe cei trecuți din viață printr-o faptă bună!
Diaconia vă îndeamnă să stați ACASĂ și să îi cinstiți pe cei trecuți din viață printr-o faptă bună!
25.04.2020   597 Accesări  
   

În tradiţia creştin-ortodoxă, Paştele Blajinilor este sărbătorit în lunea de după Duminica Luminată, la o săptămână şi o zi după Învierea lui Hristos.

Conform tradiției, în această zi, se reunesc familiile și merg la cimitir, pentru a se bucura de Lumina Învierii, împreună cu cei dragi, plecaţi dintre noi.

În acest an, din cauza pandemiei, această sărbătoare a fost amânată, dar Diaconia vă îndeamnă să STAȚI ACASĂ, însă să nu amânați faptele bune.

Părintele Adrian Agapi, coodonator proiect Cantina Socială: Este foarte important ca în această zi să ne rugăm pentru cei adormiți, să fim alături de ei cu sufletul și cu o faptă bună. În această perioadă de grea încercare, foarte mulți oameni au nevoie de ajutorul nostru, iar noi putem transforma pomana tradițională care o oferim la cimitir într-un pachet alimentar pentru un om nevoiaș. Când pomana este făcută cu un om nevoiaş, acest gest e trăit cu multă bucurie, pentru că această pomană e șansa lui de supraviețuire și darul datorită căruia în acea zi nu se va culca flămând.

De curând, Diaconia a lansat platforma www.covid19moldova.org . Acest proiectul va oferă posibilitatea achiziției de alimente și produse de primă necesitate, care, prin implicarea echipei și a voluntarilor vor ajunge la bătrânii singuri și familiile izolate, afectate de sărăcie și foame.


Cu o donație de  200 lei asigurați 1 pachet alimentar suficient pentru 2 săptămâni + 1 kit cu echipament individual de protecție pentru 1 voluntar.

 Cu 500 de lei -1 pachet alimentar complet (cu produse alimentare și igienice) suficient pentru 2 săptămâni + 1 kit cu echipament individual de protecție pentru 1 voluntar.

Iar cu 1000 de lei -1 pachet alimentar complet (cu produse alimentare și igienice) suficient pentru o luna + 1 kit cu echipament individual de protecție pentru 1 voluntar.

Toți cei care doresc să cinstească memoria celor răposați cu o pomană pentru oamenii nevoiași sunt îndemnați să acceseze compartimentul DONEAZĂ pe www.diaconia.md sau www.covid19moldova.org (donații disponibile doar prin PayPal).


 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1340678 |  ieri: 900 |  azi: 503 |  Online: 5