Domenii de intervenție

Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Prima   »  Noutăți   »  Știri » BUNICILOR, STAȚI ACASĂ! O nouă campanie de reponsabilitate socială dezvoltată în parteneriat cu Iute Credit Moldova
BUNICILOR, STAȚI ACASĂ! O nouă campanie de reponsabilitate socială dezvoltată în parteneriat cu Iute Credit Moldova
15.04.2020   587 Accesări  
   

14 aprilie, 2020, Chișinău. Iute Credit Moldova, în parteneriat cu Misiunea Socială Diaconia, a dat startul campaniei „Bunicilor, stați acasă!”. Acțiunea socială are drept scop protejarea persoanelor în etate de riscul contaminării cu noul Coronavirus, prin oferirea de produse de primă necesitate vârstnicilor din zonele de risc major de molipsire.

Persoanele vârstnice sunt cele mai vulnerabile în fața pandemiei COVID-19. În contextul situației excepționale declarate în țară și a carantinei, bunicii sunt cei care rămân fără ajutorul necesar și produse de primă necesitate.

„Am decis să oferim sprijinul nostru persoanelor ajunse la vârsta de aur, deoarece anume ei sunt acum cei mai fragili și expuși pericolului pandemiei de coronavirus. Mulțumim Misiunii Sociale Diaconia pentru că s-a alăturat inițiativei Iute Credit Moldova de a oferi sprijin bunicilor din zonele vulnerabile. Este admirabilă dedicația dumnealor, de a fi alături de cei care cu adevărat au nevoie de ajutor în special în aceste vremuri dificile.”, a declarat Lilian Guzun, CEO Iute Credit Moldova.

Astfel, începând cu 14 aprilie 2020, voluntarii, echipați cu produse alimentare, de igienă și articole sanitare, vor vizita persoane în etate pentru a le oferi sprijinul necesar.


,,În această perioadă extrem de dificilă, în care prioritatea absolută este limitarea efectelor negative produse de pandemia COVID-19, responsabilitatea sociala corporativa manifestată de echipa Iute Credit este un model de implicare și de grija față de cei aflați în nevoie.  Ne bucurăm că echipa Iute Credit este solidară cu eforturile noastre şi se implică cu maximă responsabilitate pentru a depăşi această pandemie. Pentru noi, este foarte important ca acum, înainte de Paști să ajungem la cât mai mulți oameni izolați și flămânzi. Cu siguranță, această pandemie este testul solidarităţii, al responsabilităţii şi al consolidării pentru fiecare dintre noi.

Mulțumim pentru suport și pentru oportunitate de a fi alături de mai mulți oameni.,, Igor Belei, directorul Misiunii Sociale "Diaconia".

Distribuția produselor alimentare va avea loc în mai multe localități din întreaga țară și vor ajunge la peste 200 de familii. 

Echipa Iute Credit și Diaconia îndeamnă cetățenii să se alăture campaniei și să fie alături de cei care acum au nevoie cel mai mult de ajutor.

 

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1340706 |  ieri: 900 |  azi: 530 |  Online: 6