Domenii de intervenție

Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Orfană și cu un copil în brațe
Orfană și cu un copil în brațe
16.01.2020   684 Accesări  
   

Misiunea Socială „Diaconia” a lansat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Campania își propune să sensibilizeze societatea față de problema mamele orfane, minore și din alte categorii de risc. În această perioadă veţi avea ocazia să cunoaşteţi poveşti de viaţă impresionante ale unor mame, care actualmente sunt ajutate să depăşească situaţia de criză în Centrul Maternal. Elena are doar 16 ani și acum trei luni a ajuns în Centrul Maternal. Tot de trei luni este mama Anișoarei, o fetiță brunetă cu ochi mari albaștri.

Are o istorie de viață tristă, Elena avea doar două luni când tatăl ei a decedat și a rămas doar cu mama. A început să lucreze la o vârstă fragedă pentru a putea să fie cât mai independentă și a putea să își ajute mama. Așa a făcut cunoștință cu tatăl copilului ei.

Povestește cu naivitate cum a început totul, cum avea grijă de ea și cum îi promitea că vor fi împreună toată viața. La acel moment a decis că vrea să facă o familie cu acest om, poate prea rapid, dar spune că pentru prima dată a simțit că cineva are grijă și nevoie de ea.


,,Mi-a făcut cunoștință cu familia lui și m-a prezentat ca viitoarea lui soție. Eu am avut încredere în ce spune, dar după ce am început să locuim împreună, a început foarte des să consume alcool. Când am înțeles că trebuie să plec de acolo eram deja însărcinată. ”

În Centrul Maternal a ajuns la recomandarea medicilor de la maternitate. A intrat pe poarta Centrului cu ochii speriați și cu o fetiță de 2.800 kg în brațe. Acum ambele sunt bine, hotărâte să lupte pentru ca să fie împreună.

Deși au trecut 3 luni, tatăl micuței nu s-a interesat de copilă, nici nu a făcut vreun pas să o ajute cu ceva.

„Nici nu am nevoie. Eu o să izbutesc și singură să-mi fac viitorul împreună cu copilița mea. Cât de greu îmi va fi, dar nu o abandonez. Cel mai tare vreau să devin om, să se mândrească fiica mea cu mine și să îi pot oferi tot de ce va avea nevoie”, susține tânăra.

La fel ca și în cazul celorlalte istorii din proiect, este nevoie de timp și efort comun pentru a o ajuta să-și păstreze copilul alături și să depășească provocările vieții. Toți cei care doresc să o susțină pe Elena, dar și pe celelalte 9 mame aflate la moment în Centrul Maternal, aceasta este lista necesităților: ustensile de bucătărie, biberoane pentru copilași, tehnică de bucătărie, umbrele pentru mame, storcătoare pentru sâni etc.

Toţi cei care au posibilitatea să facă o donaţie, din orice colţ al lumii, pot utiliza platform edonaţii.

La fel puteți dona prin terminalele de plată, iar produsele de igienă și alte tipuri de donație pot fi aduse direct la sediul Centrului Maternal, str.Criuleni 22, Poșta Veche.

Pentru detalii puteți apela la numărul de telefon: 069 474 814 – Anna Ceban

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1338073 |  ieri: 849 |  azi: 599 |  Online: 20