Domenii de intervenție

Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Prima ediţie „Ce Să Rezolvăm: despre Responsabilitatea Socială Corporativă cu Impact”
Prima ediţie „Ce Să Rezolvăm: despre Responsabilitatea Socială Corporativă cu Impact”
04.12.2019   436 Accesări  
   

• În ce direcție se îndreaptă acțiunile de CSR în Moldova?
• Cum putem aduce un impact social puternic cu fiecare inițiativă adoptată?
• Cum construim un parteneriat generativ între business și operatorii sociali?
• Care este relaţia dintre nevoia umană de a ajuta şi CSR?

Pentru a găsi un răspuns acestor întrebări, dar şi din marea dorinţă de a crea un parteneriat generativ între Diaconia şi mediul de afaceri, pe 27 noiembrie Diaconia prima ediţie a unui eveniment special dedicat Responsabilităţii Sociale Corporative - Ce Să Rezolvăm?
La eveniment au participat echipe din mediul de afaceri care deja au trăit experienţe de CSR şi au aceste activităţi incluse în calendarul evenimentelor din companie, dar şi echipe care îşi doresc să dezvolte acest tip de proiecte de Crăciun în perioada care urmează.

În prima parte a evenimentului, Cristina Elena Neguţ, de la Learning Ecosystem (Bucureşti) a ghidat participanţii în cunoașterea celor 9 nevoi relaționale după institutul ESPERE, care, în opinia formatorului sunt definitorii inclusiv pentru dezvoltarea proiectelor de CSR: nevoia de a ne spune, de a fi ascultaţi, de a visa, de a fi valorizaţi, de a ne recunoaşte, de intimitate, de a influienţa mediul, de a crea şi de a crede în ceva divin. Un alt aspect al atelierului a fost despre cât de important este să ne ascultăm dorințele și să găsim aliați pentru îndeplinirea lor.
În partea a doua a evenimentului, echipe care au dezvoltat proiecte de CSR în parteneriat cu Diaconia, au împărtăşit aceste experienţe în imagini şi emoţii. Fiecare a punctat importanţa acestui tip de parteneriat, modul în care a ales cauza şi interacţiunea cu beneficiarii. Echipa Interakt a fost una dintre ele, iar Irina Ghelbur, în momentul de inspiro, a adus la eveniment campanii realizate de echipele Agora şi Ea.md în sprijinul diferitor proiecte ale Diaconiei. De asemenea, cei prezenţi, au avut ocazia să cunoască plus valoarea oferită de cele două portaluri pentru iniţiativele de Responsabilitate Socială dezvoltate de companii din Moldova.
La finalul evenimentului, Diaconia a expus trei proiecte sociale care pot fi susţinute de mediul de afaceri prin iniţiative ocazionale sau constante de CSR: cantina socială mobilă, Centrul Maternal „În braţele mamei” şi centrele comunitare pentru copiii din sate. Nevoile beneficiarilor din aceste proiecte pot fi în continuare cauze de mobilizare la nivel de echipe: mesele calde oferite bătrânilor singuri şi oamenilor nevoiaşi, asistenţa complexă a mamelor orfane sau câteva ore alături de copiii din sate.
Organizatorul evenimentului a fost Misiunea Socială Diaconia - unul dintre cei mai mari prestatori de servicii sociale la nivel naţional.
Partenerii evenimentului: American Chamber of Commerce in Moldova, Agora.md, Learning Ecosystem.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1338054 |  ieri: 849 |  azi: 581 |  Online: 2