Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Cum învățăm copiii să fie buni? 10 recomandări de la psihologul Ludmila Șchiopu
Cum învățăm copiii să fie buni? 10 recomandări de la psihologul Ludmila Șchiopu
25.09.2019   372 Accesări  
   

Părinţii au numeroase întrebări cu privire la educaţia copiilor, întrebări simple despre viaţă de zi cu zi alături de copil. 

       
(Ludmila Șchiopu - psiholog)  

Pentru că tot mai frecvent în preocupările părinților de azi e și dorința de a cultiva în familie valori precum: bunătatea, empatia și solidaritatea, Ludmila Șchiopu (psiholog  în  Programul „În brațele mamei”) aduce niște recomandări în   acest sens.

Mai important decât orice în educarea unui copil este ca acesta să fie ajutat să devină cea mai bună versiune a sa.

  1. Petreceți timp cu copilul

Timpul de calitate petrecut cu cei mici, manifestarea interesului pentru hobby-urile și problemele lor și ascultarea activă sunt singurele căi de a înțelege personalitatea unică a copilului.

  1. Spuneți copilului cât este de important

Majoritatea copiilor nu știu că ei sunt cele mai importante persoane din viața părinților lor. Ei au nevoie să audă propriu-zis cuvintele “tu însemni totul pentru mine”, cât mai frecvent, astfel încât să se simtă iubiți, apreciați, valoroși și în   siguranță.

  1. Arătați copilului cum să nu fugă de probleme

Tendința de a renunța ușor în calea unei dificultăți se moștenește, de regulă, de la părinți.

  1. Rugați copilul să vă ajute și fiți recunoscători

Cercetările arată că oamenii care obișnuiesc să-și exprime recunoștința sunt mai empatici, mai generoși și mai altruiști.

  1. Ajutați copilul să-și gestioneze emoțiile

Emoțiile negative gestionate incorect, atât de adulți, cât și de copii, sunt cele care determină de fapt comportamentele nedorite.

  1. Stimulați copilul să își extindă orizonturile

Arătați copilului că lumea este mult mai mare, mai complexă și mai interesantă decât pare la prima vedere.

  1. Încurajează-i spiritul empatic

Inteligența emoțională și empatia, sau abilitatea de a se pune în situația altcuiva și a ține cont de sentimentele și modul de gândire al altora, este o caracteristică fundamentală a celor buni la suflet.

 

  1. Încurajează-l sa îi susțină pe cei din jur și sa nu îi denigreze

În realitate exista mulți copii care fac fapte bune în fiecare zi, care își sprijină și încurajează prietenii sau care participă la proiecte de ajutorare a comunității de care aparțin.

  1.  Învață-ți copilul să facă activități de voluntariat

Atunci când îi ajută pe alții, învață să ia în considerare nevoile celor dezavantajați și se simte mândru ca are puterea de a aduce o schimbare în viața lor.

  1.  Tratează-ți copilul cu bunătate și respect

Evită să țipi sau să îi rănești sentimentele, poarta-te cu el frumos, cu respect, politicos chiar și atunci când îi vorbești despre greșelile pe care le-a făcut sau când vrei să îi corectezi un comportament nepotrivit.”

Pentru părinții care sunt în căutarea unor experiențe ce cultivă solidaritatea și bunătatea în copii, pe 29 septembrie, Misiunea Socială ,,Diaconia” organizează în cadrul Maratonului Internațional, Cursa Bunătății cu familia.

Fiecare participant va fi un campion al Bunătății, pentru că, grație implicării va fi amenajat un nou Centru Comunitar pentru copiii din familii social vulnerabile din satul Săseni, Călărași. Aici, fiecare familie va primi diplome și daruri care le vor aminti de această experiență de familie.

Înregistrare și detalii aici: https://bit.ly/2m041t5

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1212083 |  ieri: 307 |  azi: 194 |  Online: 8