Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Vasile Cozma, tânărul care deja de 6 luni descoperă Italia prin exepriențele de voluntariat
Vasile Cozma, tânărul care deja de 6 luni descoperă Italia prin exepriențele de voluntariat
12.06.2019   284 Accesări  
   

Vasile este voluntarul care a plecat în Italia prin proiectul EVS (European Voluntary Service). În aceste 6 luni de când descoperă Italia a reuşit să cunoască oameni interesaţi şi să adune multe experienţe frumoase.

Aici îi puteți citi o pagină din jurnalul de călătorie. 

Vasile Cozma, voluntar Diaconia: ,, În acest timp am reușit să cunosc mulți oameni noi, să călătoresc prin Italia, să particip în proiecte și evenimente interesante.

Activitatea mea de bază se desfășoară într-o asociație non-guvernamentală, BIR, care este partenera Misiunii Sociale ,,Diaconia”. În BIR am mai multe activități pe tot parcursul săptămânii.

O activitate importantă este voluntariatul în proiectul Recup. Un proiect care propune o soluție contra problemei risipei alimentare.

Împreună cu un grup de voluntari mergem la piețele agricole din vecinătate și adunăm produse alimentare (fructe și legume care urmau să fie aruncate), separăm ceea se este alterat, de ceea ce este bun. Alimentele bune le oferim gratis oamenilor nevoiași.

De fiecare dată mă uimește deschiderea și generozitatea vânzătorilor când ne apropiem și îi rugăm să ne doneze produse alimentare. În unele zile ne este greu să mișcăm cărucioarele pline cu fructe și legume și rămânem uimiți că toată această mâncare ar putea fi pur și simplu aruncată.

Când ajungem cu cărucioarele la locul unde distribuim aceste alimente, oamenii deja ne așteaptă zâmbind, curioși să vadă ce am adus de această dată. Îmi place acest proiect pentru că vezi imediat rezultatul la ceea ce faci. În plus, este simplu și nu necesită vreo cheltuială, doar 2 cărucioare, un pic de timp și dorința de a face ceva frumos.”

Misiunea Socială „Diaconia” în parteneriat cu Asociaţia BIR desfășoară acest proiect în care tinerii au oportunitatea de a se implica în diferite activități sociale și a relaționa cu mulţi oameni din diferite domenii de activitate şi categorii sociale.

Proiectul se desfășoară la Milano, Italia, timp de 11 luni. Patru  voluntari din patru țări diferite au fost selectați pentru a fi parte din acest proiect. 

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1141057 |  ieri: 239 |  azi: 82 |  Online: 6