Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Dăruieşte un Mărţişor deosebit! Donează pentru un proiect care zilnic marchează destine
Dăruieşte un Mărţişor deosebit! Donează pentru un proiect care zilnic marchează destine
18.01.2018   1105 Accesări  
   

În acest an, Diaconia Vă invită să dăruiţi un Mărţişor deosebit: unul realizat de beneficiarii noştri. Astfel bucuria reînvierii naturii la început de primăvară va fi completată şi de o altă bucurie: cea a darului făcut în susţinerea unui proiect social care zilnic marcheză destine.

Mamele din Centrul Maternal, adolescentele din  Apartamentul social "Spre Independenţă", copiii şi voluntarii din centrele comunitare vor realiza mărţişoare. Toţi cei care vor procura aceste mici simboluri încărcate de emoţie, vor oferi de la distanţă, alături de Diaconia, grijă şi siguranţă.

Mulţumim celor care până azi, au răspuns cu Da! invitaţiei noastre:  Valentina Lucaşenco (Torino, Italia); Rodica Gherasim, Asociaţia "Mioriţa" (Portugalia); Lea Art (Paris, Franţa), Svetlana Lisagor Vergis, Uniunea Moldo-Elenă “Alexandru Ipsilantis” (Grecia).

Am lansat această iniţiativă în 2016. Cu susţinerea Doamnei Oxana Guţu, implicării voluntarilor Diaconiei şi fetelor de la Apartamentul social, 200 de mărţişoare au ajuns la membrii Reprezentanței Permanente a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei. În urma acţiunii am dotat cu mobilier grupul sanitar din cadrul Apartamentului social. 

Vă invităm să-i cunoaşteţi pe toţi cei care vor realiza Mărţişoare în 2018, iar noi aşteptăm să-i cunoaştem pe toţi cei care vor să poarte aceste Mărţişoare.

 Fetele din Apartamentului social spre Independenţă- 6 adolescente orfane şi/sau din familii nevoiaşe, care timp de un an învaţă aici o meserie, dar şi cele mai importante abilităţi pentru viaţa independentă. Până în prezent în proiect, peste 60 de adolescente au fost ajutate să îşi construiască un viitor sigur.

Mamele din Centrul Maternal „În braţele mamei”: minore, orfane sau din alte categorii de risc, rămase singure cu un prunc în braţe sunt ajutate să depăşească momentul de criză şi să păstreze alături copilul pe care l-au adus pe lume. Centrul are o capacitate de asistenţă pentru 10 cupluri mamă-copil (vârsta copilului 0-3 ani), iar până în prezent cca 100 de copiii au fost ajutaţi să crească în braţele mamelor.

Copiii şi voluntarii din Centrele comunitare de la Cahul, Roşu, Cania, Coşcalia, Feteşti: datorită implicării lor se realizează activităţi deosebite pentru bătrânii singuri, oamenii ţintuiţi la pat, copiii din familii nevoiaşe sau cu părinţi plecaţi peste hotare.

Pentru contacte: Anna Ceban, Responsabil PR Fundraising, tel. +373 69474814

Cont bancar pentru donaţii:

BC „Victoriabank" SA, fil. Nr.3, Chişinău. str. 31 august 1989, nr.141
IBAN pentru valuta MDL: MD69VI225110000186757MDL
Cod bancar VICBMD2X416.

Instituţia Religioasă Misiunea Socială "Diaconia" a Mitropoliei Basarabiei

IDNO 1015620000081
Certificatul de înregistrare nr. 1803 din 22.10. 2003
Adresa juridică: str. 31 august 1989, nr.161

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1169413 |  ieri: 481 |  azi: 23 |  Online: 1