Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Fii Moș Crăciun pentru Ionuț! Își dorește doar atât: o masă şi un scaun pentru desen
Fii Moș Crăciun pentru Ionuț! Își dorește doar atât: o masă şi un scaun pentru desen
05.12.2017   680 Accesări  
   

Acum două luni au ajuns în Centrul Maternal „În braţele mamei” (al Misiunii Sociale „Diaconia”): el, un pui de om plin de energie, dar suferind de malnutriţie, şi ea, mama lui, aflată la limita disperării. 

Dorina are 28 de ani. Toată copilăria şi adolescenţa ei se leagă de internate. Toate experienţele le-a trăit acolo, la fel şi ceea ce a reuşit sau nu să înveţe pentru viaţa de adult.

Ajunsă dincolo de poarta internatului, realitatea i-a dat zilnic lecţii dureroase. Cel de care a crezut că-şi poate lega viitorul nu s-a dovedit a fi la fel de curajos pentru rolul de tată şi soţ. Timp de 2 ani şi jumătate, ea a trăit în condiţii deplorabile, iar „acasă” şi „familie” au rămas pentru ea doar simple cuvinte cărora aşa şi nu le-a mai cunoscut sensul.

Fără studii şi acoperiş deasupra capului, cu grad de invaliditate, cu un copil în braţe şi singură pe lume – în această situaţie, aparent fără speranţă, nu e doar Dorina şi fiul ei, ci și alte zeci de mame care ajung la Centru.

De unde începe şi cum se va încheia povestea lor? Depinde de foarte multe lucruri: de istoria cu care au venit, dar mai cu seamă de efortul echipei şi al fiecărei mame. Cert este că nimeni nu va ieşi din Centrul Maternal cu problema nerezolvată.

Echipa de acolo urmează să consolideze ataşamentul mamei faţă de copil şi să identifice soluţii reale ca, într-o zi de mâine, Ionuţ să meargă la grădiniţă, Dorina să-şi găsească un loc de muncă şi ambii să aibă un loc sigur de trai.

Acum, Dorina îşi doreşte cel mai mult ca Moş Crăciun să îi aducă copilului ei o masă şi un scaun pentru desen, aşa cum la moment nu îşi poate permite să îi facă un astfel de cadou. Cine poate să o ajute este îndemnat să sune la numărul de telefon: 069 474 814.  Fiecare se poate implica!

Aici găsești lista celor necesare pentru mămicile de la Centrul Maternal:

  • Două cărucioare de vară şi două de iarnă;
  • 1 fier de călcat;
  • un frigider mic;

Toţi cei care au posibilitatea să facă o donaţie cât de mică, din orice colţ al lumii, pot utiliza Guvern24.md. Companiile sunt îndemnate să invite voluntarii Diaconiei pentru a organiza ateliere de jucării de brad sub forma unui team building. Donaţia de participare este de 150 de lei, jucăria rămâne participantului.

Campania de Crăciun „În brațele mamei” va culmina cu Telemaratonul de Crăciun „În braţele mamei”, organizat pe data de 17 decembrie, eveniment naţional realizat în colaborare cu Moldova 1. Biletele de participare în platou au valoarea de 300 lei, donaţie în susţinerea proiectului.

 Din motive de securitate, numele mamei a fost schimbat.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1223949 |  ieri: 470 |  azi: 61 |  Online: 9