Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » La numai 30 de ani, de trei ori a trăit până acum drama unui abandon
La numai 30 de ani, de trei ori a trăit până acum drama unui abandon
08.11.2017   502 Accesări  
   
Elena este una dintre cele 5 mame asistate în prezent în Centrul Maternal „În braţele mamei” a Misiunii Sociale Diaconia. Deşi are doar 30 de ani, de trei ori a trăit până acum drama unui abandon.

Din copilărie a rămas orfană, mai are cinci fraţi, dar a pierdut legătura cu ei de când era mică. Mai mulţi ani a locuit împreună cu o bunicuţă în Edineţ. A îndrăgit-o ca pe mama ei, deşi îi era complet străină. Aveau grijă una de cealaltă, Elena bucurându-se că are un acoperiş deasupra capului, iar bătrâna că are un suflet care să o sprijine.

La 28 de ani s-a căsătorit cu speranţa că va avea o familie adevărată.  Din păcate, şi din nou a fost abandonată. Soţul ei a plecat peste hotare după câteva luni de când a aflat că a rămas însărcinată şi nu a mai luat legătura cu ea. Şi bunicuţa de care îngrijea anunţat-o că n-ar putea să o găzduiască după venirea pe lume a copilului.

Aşa, în ianuarie 2017  Elena a ajuns iar singură pe lume: diferenţa era, că sub inima ei, bătea o altă inimă-cea a Emiliei. De această dată avea un motiv în plus să nu se dea bătută şi un strop de fericire, că în curând urma să devină Mamă.

La 8 luni de sarcină a venit la Centrul Maternal, iar în martie s-a născut fetiţa.

Din acel moment, împreună învaţă să se bucure de ceea ce le oferă fiecare zi, iar echipa Centrului a devenit noua lor familie. Educatorii confirmă că e o mamă foarte responsabilă care îşi iubeşte mult copilul.  În curând Emilia va merge la creşă, iar Natalia va fi ajutată să îşi găsească un loc de muncă. Are experienţă de croitor şi studii de bucătar – două elemente care îi vor ajuta în procesul de reintegrare.

La fel ca în cazul celorlalte poveşti din proiect, este nevoie de timp şi efort comun pentru a o ajuta să-şi păstreze copilul alături, să depăşească provocările vieţii şi să-i ofere copilului ei ceea ce ea nu a avut în copilărie: o mamă şi siguranţa în ziua de mâine.

Datorită mai multor oameni cu suflet mare, acum Elena are o mașină de cusut cu care va putea să își asigure existența. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la acest gest frumos. 

   

Responsabil de relații cu presa:

Olesea Cușnir- 069 509 388

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1096683 |  ieri: 466 |  azi: 8 |  Online: 8