Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Diaconia dă start înscrierilor la Maratonul Copiilor
Diaconia dă start înscrierilor la Maratonul Copiilor
02.10.2017   843 Accesări  
   

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează la data de 28 octombrie, evenimentul de caritate „Maratonul Copiilor”Evenimentul este la cea de a patra ediție și are drept scop cultivarea solidarității în rândul copiilor. În competiţie se pot înscrie copiii cu vârsta 6-10 ani.

Maratonul Copiilor este un eveniment ce transformă o cursă obișnuită de alergări într-un gest de solidaritate. Acesta are drept scop atragerea atenţiei asupra necesităţii implicării copiilor în acțiuni de caritate.  Pașii alergați de către ei vor scurta distanța dintre realitatea și visul unui copil de a merge la școală.

Evenimentul va avea loc la data de 28 octombrie, între orele 10:00-13:00, Manejul de Atletică Ușoară, str. Andrei Doga 26.

Pe lângă cursa propriu-zisă, participanții vor avea parte de ateliere de creație, moment artistic susținut de copiii de la Centrul Republican „Artico”, facepainting gratuit, distracție cu animatorii Clounella, jonglerie şi inele, tombolă cu daruri.

 La eveniment sunt așteptați copii cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani alături de părinții lor. Participanții sunt îndemnați să alerge pentru cauza maratonului, iar părinții acestora vor transforma fiecare metru alergat într-o donație simbolică (1m = 25 de bani). 

Diaconia atenționează că suma reprezintă o donație benevolă. Important este gestul de bunătate.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia:  Este 2017, un episod nou al parcursului de formare şi consolidare a coeziunii sociale în Republica Moldova. Ne bucură foarte mult faptul că de la an la an, numărul participanților la maraton sunt în creștere. Copii, părinți, profesori sunt prezenți pentru a-și petrece timpul spre folosul celor care au nevoie de sprijin, care nu au posibilitatea, sau cu greu fac față unui demers simplu, să meargă la școală. Fetele asistate în acest an, vor avea marea șansă de a crește membri viguroși ai societăți, prin faptul că își vor putea asigura un trai decent.


 

În acest an, în cadrul Maratonului, participanții se vor prinde în Cursa Bunătăţii pentru a ajuta adolescentele orfane şi din familii nevoiaşe asistate în proiectul „Spre Independență” al Diaconiei. Cea de-a XI-a generație de fete ieșite din sistemul rezidențial (orfelinate), primește aici șansa de a merge la o școală de meserii. Pe lângă posibilitatea de a merge la școală, în cadrul acestui proiect, adolescentele au parte de asistență socială, psihologică, spirituală, vocațională. Proiectul urmăreşte creșterea gradului de autonomie personală și socială al fetelor orfane.

 Pentru a participa la Maraton, copiii și părinții lor sunt invitați să completeze formularul online de înregistrare AICI.

În anul 2016, 650 de copii s-au înscris în Cursa Bunătății pentru a ajuta copiii cu deficiențe de auz să meargă la şcoală. Din banii colectați în urma evenimentului au fost procurate 1389 de baterii pentru elevii de la Școala Specială Nr. 12 pentru copii hipoacuzici și cu surditate tardivă din capitală. Astfel, fiecare dintre cei 100 de elevi a fost asigurat, timp de două luni, cu baterii necesare pentru aparatul auditiv.

Parteneri generali: Reconscivil, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Evenimentul este organizat cu susținerea partenerilor evenimentului: Sport Arena, Stip, Edujoc, Bestseller, Familia, Velmart, Pizza Corso, Teatrul Eminescu, Artico, Clounella, Denis Velenciuc, Apa buna, Unica Shaping, Flo Master, Foto Stand, Oleg Eremia, Elan Poligraf, Aridami,

Parteneri media generali: Mama.md

Parteneri media: Radio Moldova, Moldova 1, Civic Fest Moldova, Suntpărinte.md, Zugo.md, Altfel.md, PlanetaMami.com, Unica.md, Odoraş.md.

 

 Misiunea Socială Diaconia

Olesea Cușnir - Specialist relații publice

Mob: 069 509 388

 

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1223963 |  ieri: 470 |  azi: 74 |  Online: 8