Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Rezultatele campaniei „În brațele mamei”: „Această campanie nu este doar a Diaconiei - este campania tuturor celor implicați”
Rezultatele campaniei „În brațele mamei”: „Această campanie nu este doar a Diaconiei - este campania tuturor celor implicați”
29.12.2016   1217 Accesări  
   

 

Chişinău, 29 decembrie 2016

 

 Rezultatele campaniei „În brațele mamei”: „Această campanie nu este doar a Diaconiei - este campania tuturor celor implicați”

  

Pentru al șaselea an consecutiv, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a desfășurat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Campania a întrunit o serie de acțiuni prin care a reușit să mobilizeze societatea cu scopul de a sprijini cuplurile mamă-copil aflate în dificultate. Astfel, în urma implicării donatorilor și voluntarilor, a fost adunată o sumă de peste 120 de mii de lei.

În Campania de Crăciun din acest an au fost organizate ateliere de confecţionare a jucăriilor de brad cu echipe de angajaţi, târguri de jucării și, în premieră, pe data de 17 decembrie a avut loc un telemaraton național în direct la Moldova 1.

Directorul Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei: „Această campanie nu este doar a Diaconiei, este campania tuturor celor care s-au implicat. În cadrul ei fiecare a ales modalitatea cea mai apropiată de a-și exprima grija pentru mamele solitare și copiii lor. Atelierele de creație în companii, târgurile de jucării și telemaratonul au avut loc grație implicării echipei organizației și entuziasmului oamenilor care s-au alăturat cauzei.

În perioada 28 noiembrie – 9 decembrie, la sediul Consiliului Europei de la Strasbourg au fost vândute jucării de brad pentru susținerea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate. Astfel, cauza campaniei „În brațele mamei” a fost susținută și peste hotarele țării.

Manager de proiecte la Consiliul Europei, Oxana Guțu: Susțin campania din anul 2010 și, pentru că o port cu mult drag în suflet, am luat-o cu mine și la Strasbourg. Târgul de Crăciun organizat anual de Asociația angajaților Consiliului Europei, unde am onoarea să lucrez, a fost oportunitatea de a aduce o părticică din Campanie mai aproape de concetățeni și a o face cunoscută oamenilor deschiși cauzelor sociale de acest gen și în afara țării. Solidaritatea umană în jurul standului Diaconiei la acest târg e demnă de apreciat: voluntari-studenți, prieteni ai lor, Reprezentanța Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, colegi și simpli vizitatori au transmis și retransmis gestul de susținere pentru aceste mame și bebeluși.

Grație efortului a sutelor de voluntari, donatori și susținători ai campaniei, până în prezent au fost adunați peste 120 de mii de lei, ceea ce înseamnă cca 800 de zile de siguranță în Centrul Maternal.

Doritorii de a sprijini campania o pot face în continuare printr-o donație online pe www.diaconia.md/e-donații sau prin expedierea unui sms la telefonul 1555 cu numărul „456”. (Acest serviciu este valabil până la data de 1 ianuarie, pentru abonații Moldcell și suma donației constituie 24 de lei).

Campania  „În brațele mamei” a fost organizată de Diaconia pentru al șaselea an consecutiv. Scopul campaniei este sprijinirea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate și asistate în cadrul Centrului Maternal al organizației. Din 2010 până în prezent, 85 de copii au primit șansa de a crește fericiți alături de mamele lor grație sprijinului oferit de Centrul Maternal „În brațele mamei”.

Campania din acest an este organizată cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor și susținerea partenerilor media: Moldova 1 și Moldova 2, Mama.md , Forum.md, Unica.md și Ea.md.

Parteneri media generali: Moldova 1 și Moldova 2.

Parteneri media: Mama.md , Forum.md, Unica.md, Ea.md și Radio Chișinău.

 

Persoană de contact:

Ludmila Popescu

Responsabil de relații cu presa 

Tel: (+373 22) 46 32 28                                                          

Mob.: 068089865 

e-mail: pr@diaconia.md

ludmila.diaconia@gmail.com 

site: www.diaconia.md

Prepararea jucariilor de craciun
Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1212709 |  ieri: 287 |  azi: 149 |  Online: 5