Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Ajută un copil să crească alături de mama sa. Susţine campania de Crăciun „În brațele mamei”!
Ajută un copil să crească alături de mama sa. Susţine campania de Crăciun „În brațele mamei”!
28.11.2016   1051 Accesări  
   

  

Chişinău, 28 noiembrie 2016

 

 

Ajută un copil să crească alături de mama sa.

Susţine campania de Crăciun „În brațele mamei”!


Misiunea Socială „Diaconia” lansează astăzi, 28 noiembrie, campania de Crăciun „În brațele mamei”. Desfășurată pentru al șaselea an consecutiv, campania are scopul de a susține cuplurile mamă - copil aflate în situații de criză. Simbolul campaniei sunt jucăriile de brad hand-made care, confecționate de cei implicați în acțiunile campaniei și vândute în cadrul târgurilor de caritate, reprezintă o șansă pentru ca fiecare copil să crească în brațele mamei sale.

 

Începând cu ziua de astăzi, 28 noiembrie, până la data de 9 decembrie, la sediul Consiliului Europei la Strasbourg se desfășoară un târg de Crăciun în care peste 500 de jucării de brad vor oferi posibilitatea celor prezenți la târg să sprijine un cuplu mamă – copil din Republica Moldova, asistat prin intermediul programului „În brațele mamei”.

 

Campania de Crăciun lansată de Diaconia va include, în perioada 28 noiembrie – 23 decembrie,   o serie de acțiuni precum organizarea atelierelor de confecționare de jucării de brad cu echipe de angajați din diverse companii din capitală,  lansarea unei campanii de crowdfunding pe Guvern24 și vânzarea jucăriilor la târgurile de Crăciun din capitală. Campania va culmina cu un telemaraton național organizat în parteneriat cu televiziunea publică Moldova 1 ce va avea loc în direct la data de 17 decembrie între orele 15:00-19:00.

                        

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale Diaconia:  Printr-un gest de solidaritate, putem fi sprijinul mamelor care au avut curajul să-şi păstreze pruncii alături, depăşind orice greutate ce le-ar fi făcut să-i abandoneze. Atunci când mâna neajutorată a copilului caută grijă, căldură şi siguranţă pentru a păşi pe drumul vieţii, putem interveni împreună, oferindu-i toate acestea graţie Programului „În braţele mamei”. Această campanie de Crăciun este o ocazie să ne unim eforturile pentru a-i oferi fiecărui copil șansa  de a rămâne alături de cea care i-a dat viaţă şi bucuria firească de a-i spune „mamă”.

 

Cu 150 de lei donați în cadrul Campaniei oferă o zi de siguranță pentru un cuplu mamă-copil în Centrul Maternal, iar cu 4600 de lei - o lună de asistență complexă.

Toate resursele adunate în urma acțiunilor campaniei vor fi utilizate pentru asistarea cuplurilor mamă-copil în criză temporară, beneficiari ai programului „În brațele mamei”. 

Până în prezent, grație programului „În brațele mamei”, 85 de copii au primit șansa de a crește fericiți alături de mamele lor. Doar pe parcursul anului 2016 au fost asistate 21 de cupluri mamă-copil dintre care patru mame minore, trei mame peste 30 de ani dintre care două cu studii superioare finalizate.

Mai multe informații despre program puteți găsi AICI.

Campania din acest an este organizată cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor și susținerea partenerilor:

 

Partenerilor media generali: Moldova 1 și Moldova 2.

Partenerilor media: Mama.md , Forum.md, Unica.md, Ea.md și  Radio Chișinău.

 

 

Persoană de contact:

Ludmila Popescu

Responsabil de relații cu presa 

Tel: (+373 22) 46 32 28                                                          

Mob.: 068089865 

e-mail: pr@diaconia.md

ludmila.diaconia@gmail.com 

site: www.diaconia.md

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1132573 |  ieri: 420 |  azi: 218 |  Online: 1