Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » 650 de copii au participat la Maratonul Copiilor pentru a ajuta copiii cu deficienţe de auz
650 de copii au participat la Maratonul Copiilor pentru a ajuta copiii cu deficienţe de auz
17.11.2016   742 Accesări  
   

 

Chişinău, 17 noiembrie 2016

 

 

 

650 de copii au participat la Maratonul Copiilor pentru a ajuta copiii cu deficienţe de auz

 

La data de 12 noiembrie, Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a organizat evenimentul  Maratonul Copiilor. 650 de copii au răspuns invitației de a se înscrie în Cursa Bunătății pentru a ajuta copiii cu deficiențe de auz să meargă la şcoală. Din banii colectați în urma evenimentului fiecare elev de la Școala Specială Nr. 12 din capitală va fi asigurat, timp de o lună, cu baterii necesare pentru aparatul auditiv.

Maratonul Copiilor este un eveniment inedit care, deja al treilea an consecutiv, transformă o cursă obișnuită de alergări într-un gest de solidaritate. În acest an, fiecare metru alergat de către participanții la maraton a însemnat un pas mai aproape de școală pentru copiii cu probleme de auz.

Repartizați în curse pe categorii de vârstă, toți cei 650 de participanţi au alergat pentru a demonstra că sunt alături de alți copii aflați în dificultate. Distanța parcursă de către ei a însemnat pași siguri mai aproape de școală pentru elevii de la Școala Specială Nr. 12 pentru copii hipoacuzici și cu surditate tardivă. La final de cursă, părinții și bunicii au fost îndemnați să lase o donaţie simbolică pentru susținerea cauzei evenimentului.

În afară de cursa propriu-zisă, copiii au avut parte de ateliere de creație, facepainting, tombolă cu daruri, recital susținut de Adrian Ursu și Bety, dar și de către beneficiarii evenimentului.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”:  Mulțumim tuturor celor care au venit la eveniment  și s-au prins în această Cursă a Bunătății. Ne-am convins de nenumărate ori că lucrurile mari se fac cu gesturi mici și multe. Din acest motiv, apreciem fiecare dovadă de solidaritate și bunătate.  Maratonul Copiilor a devenit un eveniment de familie la care părinții participă alături de copiii lor, iar în final, împreună asigură un viitor mai bun pentru alți copii.

Nina Rusu, directoarea Școlii Speciale Nr. 12 pentru copii hipoacuzici și cu surditate tardivă: Bateriile sunt foarte costisitoare pentru părinți. Noi sperăm că acest suport le va ușura din cheltuielile fiecărei familii care are un copil cu deficiențe de auz.

Datorită resurselor donate de către copiii și părinții prezenți la eveniment, Diaconia va procura 730 de baterii pentru elevii de la Școala Specială Nr. 12. Astfel, fiecare dintre cei 100 de elevi va fi asigurat, timp de o lună, cu baterii necesare pentru aparatul auditiv.

Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Misiunea Socială Diaconia aduce mulţumiri speciale voluntarilor, participanților şi tuturor celor care au contribuit la organizarea şi desfăşurarea evenimentului:

Partenerilor: Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, Colibri, Cangurul.md, Unica Sport, Clounella, FloMaster, Apă Bună, EduJoc, OLDCOM, FotoStand, CIO Film, GreenHills, Casa Curată, PoMarinKids, Bestseller, Teatrul Național „Mihai Eminescu” și Acvila Sport.

 Partenerilor media generali: Mama.md și Forum.md.

 Parteneri media: Timpul, Ziarul de Gardă, Ea.md, Unica.md, Odoraș, Zugo.md, Civic Fest și Radio Chișinău.

 

Persoană de contact:

Ludmila Popescu

Responsabil de relații cu presa

Tel: (+373 22) 46 32 28                                                         

Mob.: 068089865

e-mail: pr@diaconia.md

ludmila.diaconia@gmail.com

site: www.diaconia.md

 

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1165993 |  ieri: 576 |  azi: 21 |  Online: 1