Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Young Diaconia: cunoaște familia celor mai bravi voluntari (IV) „Voluntariatul, la fel ca și familia, îmi deschide ușa spre viitor”.
Young Diaconia: cunoaște familia celor mai bravi voluntari (IV) „Voluntariatul, la fel ca și familia, îmi deschide ușa spre viitor”.
26.10.2016   784 Accesări  
   

Misiunea Socială „Diaconia” a lansat seria de testimoniale prin care prezintă cei mai activi voluntari, percepția lor despre voluntariat și care sunt proiectele în care tinerii își pot valorifica timpul. Să-i cunoaștem și să le urmăm exemplul. 

Voluntar: Ionela Buțcan

Timp de implicare: 1 an

Proiecte: cantina mobilă „Aproape de Aproapele”, campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame”, Maratonul Copiilor.

„ Sunt voluntară la Diaconia deja de un an. Sunt implicată în toate evenimentele și campaniile pe care le desfășoară organizația. Sunt implicată zilnic și vin aici fiindcă pentru mine Diaconia este ca o familie. Voluntariatul, la fel ca și familia, îmi deschide ușa spre viitor.

Îmi place să fac voluntariat, deoarece simt că cineva are nevoie de ajutorul meu. În calitate de voluntar îmi dezvolt personalitatea şi îmi dezvolt mai multe abilităţi. Cred că definiția pentru cuvântul „Voluntar” este – o persoană care primește împlinirea de la un simplu „mulțumesc” sau de la un zâmbet. Fac voluntariat doar pentru ca să văd un om zâmbind, o persoană mulțumită, chiar și un copil fericit”.

 

Voluntar: Anişoara Onceanu

Timp de implicare: 

Proiecte: cantina mobilă „Aproape de Aproapele”, campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame”, Maratonul Copiilor.

„Voluntariatul înseamnă pentru mine un tratament al sufletului care deseori mi-a oferit alinare, zâmbete și mulțumiri fără recompense. Este o practică de care nu te poți sătura și de la care nu aștepți decât satisfacție morală. Mica mea experiență acum doi ani. Îmi aduc aminte și acum, primul mulțumesc din partea unui bătrân atunci când i-am oferit acel prânz cald, acea zi a fost un început în lumea voluntariatului. Am început să activez la cantina sociala, după care interesul de a face și de a aduce un zâmbet, fără să ceri nimic în plus, s-a mărit. Implicarea și dăruirea de sine a venit o dată cu organizarea și pregătirea taberelor de vară, Maratonul Copiilor, confecționarea jucăriilor de brad pentru târg, campania Masa Bucuriei. Implicarea în activitățile zilnice a început să-mi rupă rutina zilnică pe care o aveam. Depun efortul necesar și încerc să acord atât timp voluntariatului de cât are nevoie sufletul meu. Voluntariatul se naște în inima fiecărui dintre noi. A face pe cineva fericit înseamnă a-ți trăi viața din plin”.

Îți dorești să te înscrii în rândul voluntarilor Diaconia? Completează formularul online AICI!

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1132573 |  ieri: 420 |  azi: 218 |  Online: 1