Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Young Diaconia: cunoaște familia celor mai bravi voluntari (III) „Voluntariatul a fost o provocare, apoi a devenit o ocupație preferată”.
Young Diaconia: cunoaște familia celor mai bravi voluntari (III) „Voluntariatul a fost o provocare, apoi a devenit o ocupație preferată”.
25.10.2016   588 Accesări  
   

Când ultima dată ai făcut un gest de bunătate fără să ceri răsplată? Când ți-a reușit să aprinzi în ochii unui suferind o speranță? Tinerii din familia Young Diaconia fac asta zilnic. Cărțile numesc asta voluntariat, voluntarii numesc asta - un fenomen. Să continuăm procesul de cunoaștere al celor mai bravi voluntari!

Voluntar: Valeria Zota

Timp de implicare: 3 ani

Proiecte: campania de Paşti, Maratonul Copiilor, Taberele Solidarităţii, cantina mobilă „Aproape de Aproapele”, Campania „De la Mame pentru Mame”.

„Particip cu drag la toate activităţile pe care Diaconia desfăşoară.  Am făcut cunoștință cu voluntariatul de când eram în clasa a VIII-a și îmi doream, încă de atunci, să îl promovez și în comunitatea mea. Acesta rămâne a fi un scop până în prezent, deoarece pentru mine voluntariatul este foarte important.

Nu cred că este corect să dau o definiție științifică, dar aș as putea să spun că voluntariatul este un fenomen pentru că fiecare dintre noi are emoții diferite. Pentru mine voluntariatul reprezintă însăși binele care există și faptele bune, emoțiile pe care beneficiarii noștri le primesc. Asociez voluntariatul cu un ecosistem. De ce? Pentru că de fericirea noastră depind și alte suflete.

Împărtășim fericirea noastră și cu altcineva și e dificil, uneori, să-ți exprimi emoțiile prin cuvinte. Aș putea scrie la infinit, dar zic că mai bine e să încerc din toată inima să promovez voluntariatul. Vreau ca tinerii din ziua de azi să înțeleagă că internetul și petrecerea timpului în fața televizorului sau la o cafea, nu aduce schimbarea în societate. Îndemn toți tinerii să facă bine, să facă voluntariat și vor fi , cel puțin, la fel de împliniți cum sunt eu!”.

Voluntar:  Dragoş Motricalo

Proiect: Young Diaconia, cantina mobilă  „Aproape de Aproapele”, Maratonul Copiilor

Timp de implicare: 1,5 ani

„Pentru mine voluntariatul este timpul liber pe care îl ofer celor care au nevoie de ajutorul meu. E o modalitate de a cunoaște viața oamenilor din mai multe categorii sociale. Învăț mult din fiecare istorie de viață a omului cu care interacționez”. 

Voluntar: Ina Stamate

Timp de implicare: 1,5 ani

Proiecte:  campania de Crăciun „De la mame pentru mame”, campania „Masa Bucuriei”, Maratonul copiilor, cantina mobilă „Aproape de Aproapele” și Taberele Solidarității.

„Să fii voluntar e trendy. Consider că voluntariatul semnifică dinamism, comunicare și interacțiune. Iubesc să fac voluntariat deoarece ca pot ajuta persoane care, într-adevăr, au nevoie de mine. Astfel, voluntariatul pentru mine s-a transformat într-o rutină zilnică în care mă regăsesc și mă relaxez mereu. Am început să fac voluntariat din curiozitate. La început a fost o provocare, apoi a devenit o ocupație preferată”.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1212721 |  ieri: 287 |  azi: 159 |  Online: 6