Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Young Diaconia: cunoaște familia celor mai bravi voluntari (partea I)
Young Diaconia: cunoaște familia celor mai bravi voluntari (partea I)
19.10.2016   806 Accesări  
   

Pe 17 octombrie a fost lansată a zecea ediție a Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV) 2016. În aceste zile, Misiunea Socială „Diaconia” lansează o serie de testimoniale prin care prezintă cei mai activi voluntari, percepția lor despre voluntariat și care sunt proiectele în care tinerii își pot valorifica timpul. Să-i cunoaștem și să le urmăm exemplul. 

Voluntar: Dorina Ispir

Voluntariatul  pentru mine înseamnă să faci o activitate care îți place fără să aștepți în schimb remunerare. Mult mai minunat e când drept recompensă pentru activitatea ta este un zâmbet sincer, o caldă îmbrățișare sau un sincer mulțumesc.

Fac voluntariat la Diaconia din septembrie, 2015.  Aici pot ajuta persoanele din jurul meu, învăț atâtea lucruri noi. Simt că sunt eu, că suntem o echipă ce are scopuri comune. La Diaconia mi-am făcut noi prieteni care sunt atât de minunați. Este o experiență  deosebită.

În cadrul Misiunii Sociale ,, Diaconia’’ sunt implicată în mai multe proiecte cum ar fi: voluntar la Cantina mobilă ,, Aproape de aproapele’’, unde un prânz cald, o vorbă bună face fericită o persoană fără de adăpost sau un bătrân singuratic,  iar noi la rândul nostru suntem răsplătiți prin zâmbete și urări de bine.  Un alt proiect este campania de Crăciun „De la mame pentru mame” unde creativitatea  și dragostea pentru aproapele te ajută să faci lucruri frumoase și să dăruiești un viitor frumos copiilor lângă mămicile lor. Campania de Paști „Masa  Bucuriei” este un proiect în care prin credința în Dumnezeu și perseverență dăruiești bucurie.

„Maratonul Copiilor” este activitatea pentru suflet când crești în inimile copiilor solidaritatea și bunătatea. Împreună facem viața persoanelor mai triste  să fie colorată.

Și, la fel un proiect în care m-am implicat activ –„Taberele Solidarității”. Activitățile de la tabără sunt  o bucurie a sufletului. Aici poți fi copil și creezi o atmosferă mirifică unde toți zâmbesc pentru că viața este frumoasă.  În cadrul taberelor ajuți bătrâneii, din localitățile rurale, cu lucrul pe lângă casă. Am avut ocazia să ascult povești de suflet  și pentru suflet.

A fi voluntar e minunat!

 

Dorești să te înscrii în rândul voluntarilor Diaconia?Completează formularul online AICI!

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1212691 |  ieri: 287 |  azi: 140 |  Online: 5