Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Încă o generație de fete a absolvit cu succes apartamentul social „Spre Independență”
Încă o generație de fete a absolvit cu succes apartamentul social „Spre Independență”
06.06.2016   804 Accesări  
   

Sâmbătă, la data de 4 iunie, cea de-a noua generaţie de adolescente a absolvit cu succes proiectul apartamentul social „Spre Independență”. După ce, timp de un an, au însușit toate aptitudinile necesare pentru un trai autonom, fetele au organizat o serată prin care au mulțumit tuturor celor care le-au ghidat, dar și-au amintit și de parcursul momentelor care le-au marcat în timpul aflării în proiect. 

 Acum 11 luni, erau timide și pline de dubii. Venite din familii social-vulnerabile, orfane sau orfane-social, din familii numeroase cu probleme acute de existență, cele cinci adolescente au primit șansa să parcurgă calea însușiirii abilităților necesare pentru un trai autonom.

Educatorii au fost cei care le-au supravegheat calea și le-au oferit lecții de viață. Adolescentele au însușit profesia de bucătar, iar patru dintre cele cinci fete deja s-au angajat în câmpul muncii.

Sâmbătă, ghidate de educatorii sociali, fetele au pregătit o serată de adio. Au adus mulțumiri pentru fiecare membru al Misiunii Sociale Diaconia care le-a fost aproape și echipei Apartamentului Social „Spre Independență”.

Oleg Paraschiv, secretar general Misiunea Socială „Diaconia”: Ați crescut mult. Ați învățat multe lucruri utile pe parcursul unui an de aflare în Apartamentul Social. Fructificați cele învățate și reveniți ori de câte ori aveți nevoie. Aici, întotdeauna vor fi oameni care vă vor sprijini în momentele dificile. Dacă vor fi momente în care nimeni vă va susține, aveți încrederea că Dumnezeu este cu voi.

Nicoleta, beneficiară Apartamentul Social: Mulțumesc educatorilor, coordonatorului doamna Iraida Cazac pentru șansa de a fi parte a acestui proiect. Am învățat multe aici și mereu îmi voi aminti cu drag de această perioadă luminoasă din viața mea.

Fondat în 2007, Apartamentul Social „Spre Independență” are drept scop integrarea socială a orfanilor și orfanilor social. Anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social – stabiliment social din Chișinău (anterior la Orhei). Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor.

Până în acest moment, 55 de tinere au fost inte­grate cu succes în comunitate. Au fost ajutate să-și găsească un loc de muncă care să le permită să duc un trai autonom. 

 

 

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1130931 |  ieri: 348 |  azi: 224 |  Online: 11