Prima   »  CSR cu impact   »  Exemple frumoase de Responsabilitate Socială Corporativă » Apartamentul social Diaconia, asigurat pentru trei ani
Apartamentul social Diaconia, asigurat pentru trei ani
07.11.2019    
   

Apartamentul social Diaconia, asigurat pentru cel puțin trei ani. Investitor: Ca să trăim bine într-o societate civilizată, toată lumea trebuie să fie fericită

Tinerele asistate în apartamentul social „Spre Independență” vor fi asigurate timp de cel puțin trei ani. Compania de construcție a drumurilor „Nouconst Grup” a decis să susțină proiectul Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.

„E dincolo de bani, e dincolo de concurență, e despre oameni. Vor acoperi inclusiv extinderea apartamentului social, pentru că un program rezidențial este unul costisitor. Înseamnă tot de ce are nevoie un tânăr pentru a ajunge într-o situație de independență. Pentru că este un program de succes care în 11 luni transformă o viață și recuperează 16 ani de existență ai unui copil”, a declarat directorul executiv al Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei.

Mai exact, compania s-a angajat să investească peste două milioane de lei în programul social. Totuși, susținerea nu se limitează doar la bani. 

 

Ca să trăim bine într-o societate civilizată, toată lumea trebuie să fie fericită. Nu poți să fii fericit când vezi pe cineva necăjit alături, nu poți fi fericit când cineva plânge, când cineva tremură, sau îi este frig, sau nu găsește o soluție ce să facă mâine. În primul și în primul rând, noi o să finanțăm tot apartamentul social din punct de vedere financiar, dar nu asta e principala susținere. Noi o să venim și o să le arătăm fetelor cât de simplu e să trăiești într-o societate dacă faci lucrurile așa cum trebuie, pur și simplu să trăiești după reguli. Nu trebuie să ai bani să fii punctual, să fii corect sau să faci ceea ce spui”, a explicat directorul de dezvoltare al companiei „Nouconst Grup”, Marin Sîrbu.

Apartamentul social a fost lansat de „Diaconia” în 2007. Anual, acesta găzduiește șase tinere ieșite din sistemul rezidențial sau provenite din familii nevoiașe. În cadrul programului, acestea învață o meserie și abilități de viață menite să le asigure reintegrarea socială.

Până în prezent, au fost asistate 13 generații, ceea ce constituie 73 de tinere.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1255359 |  ieri: 0 |  azi: 378 |  Online: 27