Prima   »  Domenii de intervenție   »  Protejăm copiii   »  Programul "În brațele mamei"   »  Noutăți » Cinele de caritate ”“ un gest nobil de Crăciun
Cinele de caritate ”“ un gest nobil de Crăciun
28.01.2013    
   

În cadrul campaniei de Crăciun „De la mame pentru mame”, desfăÈ™urată în perioada 3-25 decembrie, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a iniÈ›iat o activitate nouă – cinele de caritate.

Cinele, 4 la număr, au fost organizate de către familiile de donatori privați și au avut drept scop ajutorarea cuplurilor mamă-copil, beneficiari ai proiectului „În brațele mamei”.

Din lista de produse necesare pentru copii (cărucioare, scaunele pentru hrănit copiii, pături pentru copii), fiecare gazdă și-a ales un produs, iar suma necesară pentru achiziționarea acestora a fost colectată de la invitații la cină.

Despre organizarea acestor acțiuni de caritate, gazdele au menționat:

Mihaela Belei: „Atunci când fac ceva, mă implic cu tot sufletul. Atunci când confecționam jucării, mă gândeam cu cât voi putea contribui la susținerea proiectului. La cină, am invitat prietenii apropiați, oameni care ar accepta invitația, care gândesc la fel ca și mine. Cred că îndemnul de a face milostenie e un motiv în plus să te întâlnești cu prietenii, să discuți cu ei și să te simți bine.”

Mariana Cosoi: „M-am gândit inițial cine sunt prietenii care ar accepta, care sigur ar face o faptă bună. Aveam emoții ca totul să meargă bine, să povestesc tot, astfel încât să ajungă la sufletul oamenilor, să gândească pozitiv și să se simtă bine la eveniment. Consider că tradiția mesei de caritate ar putea să se înrădăcineze în obiceiurile frumoase ale unei familii.”

Marco Povero: „Noi obișnuim să facem des cine cu prietenii, iar de această dată am avut un scop special. Am încercat să facem ceva frumos pentru prieneni și să le oferim cât mai multe informații despre proiectul „În brațele mamei”. A mers bine, a fost interesant și ne-am bucurat de mult suces.”

Oxana Guțu: „Gazda din mine a rămas mulțumită pentru o primă experiență de acest gen. Am dat posibilitate grupului și invitatelor să se manifeste după nivelul de confort, iar fiecare a avut posibilitatea de a decide, în funcție de dorință, preferințe și generozitate, cum va ajuta.”

Astfel, datorită cinelor de caritate, la care au participat 50 de invitați, s-a acumulat o sumă de 7975 de lei, care a permis să fie procurate nu doar produsele selectate de gazde din lista de la Centrul Maternal, dar și alte bunuri necesare copiilor: scăunele, produse de igienă etc.

„Diaconia” mulÈ›umeÈ™te din tot sufletul familiilor-gazde ale cinele de caritate pentru acest gest nobil și îndeamnă și alte persoane să-l repete.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1369557 |  ieri: 423 |  azi: 273 |  Online: 5