Prima   »  Domenii de intervenție   »  Protejăm copiii   »  Programul "În brațele mamei"   »  Noutăți » Povești cu pici. Episodul 11
Povești cu pici. Episodul 11
12.02.2013    
   

Sunt Cristian și, deși am doar 7 săptămâni, am deja o poveste cât un film de lung metraj. Ceea ce voi povesti s-ar putea să-ți folosească pentru a aprecia ceea ce ai acum sau ceea ce ai pierdut, ceea ce credeai că nu există sau nu știai că poate fi adevărat.

E o istorie reală despre mine, iar viitorul ei s-ar putea să depindă și de tine.

M-am născut într-o zi specială – de Crăciun, de aceea, probabil, am fost numit Cristian. Imi amintesc că atunci când am deschis ochișorii pentru prima dată, am văzut cel mai dulce zâmbet de pe lume – al mamei, însă nu am putut să nu observ tristețea din ochii ei frumoși.

Mami era tristă, pentru că, neavând un loc de muncă și o locuință, credea că nu va putea rămâne alături de mine.

Spre marele meu noroc, acest lucru nu s-a întâmplat. Acum o lună am ajuns împreună la Centrul Maternal „În brațele mamei”. Aici mami imi zâmbește mai des, iar  asta parcă mă face să cresc mai repede. Am parte de multă atenție și de toate lucrurile de care am nevoie: hăinuțe, scutece, pătuț și jucării.

Tatăl meu așa și nu a  apărut în viața noastră și nici bunicii, dar nu suntem singuri – eu o am pe mama și ea mă are pe mine.

Mami mi-a spus că atunci când o să cresc mai mare, o să merg la grădiniță, iar ea o să-și găsească un serviciu, ca să putem rămâne în continuare împreună.

Deși încă sunt mic de tot, știu foarte bine că sunt unicul sprijin al mamei. De aceea sunt foarte cuminte și ascultător. Chiar dacă nu-mi iese prea bine, îi zâmbesc dulce mamicii și îi spun, în limba mea specială, desigur, că totul o să fie bine.

Și cu siguranță așa va fi.

Dragă cititor, aceasta este una dintre poveștile de la Centrul Maternal „În brațele mamei”. În situații asemănătoare se află alte 8 cupluri mamă-copil, care în prezent sunt asistate în Centru și alte 15 care beneficiază de susținere în comunitate.

Dacă ai posibilitatea și dorința de a susține acest proiect, te invităm să faci o donație prin intermediul terminalelor de plată QIWI și MMPS. Centrul Maternal „În brațele mamei”, care se află în Chișinău, pe strada  Criuleni, nr.22, tel. 022 46 32 28.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1369554 |  ieri: 423 |  azi: 270 |  Online: 2