Prima   »  Domenii de intervenție   »  Protejăm copiii   »  Programul "În brațele mamei"   »  Noutăți » Centrul de consultanță redă speranța mamelor disperate
Centrul de consultanță redă speranța mamelor disperate
27.02.2013    
   

Viața este cruntă și, de cele mai multe ori, nedreaptă. Tribunalul ei nu ia în considerație împrejurări și consecințe, cauze și efecte, pur și simplu te condamnă să ai parte ori de un destin frumos și ușor, ori de unul zbuciumat și împânzit de greutăți.

Sentința pe care viața i-a dat-o lui Ovidiu-Fabian a fost una dură și incontestabilă. S-a născut într-o familie nevoiașă, iar singura persoană care s-a bucurat de venirea lui pe lume a fost mămica. Pentru ceilalți membrii ai familiei acest mic îngeraș era considerat o povară, iar tăticul lui nici măcar nu a vrut să-l vadă, renunțând la el încă de când era în burtica mamei.

Are o familie mare – bunicii materni, un unchi și o mătușă, cu toții locuind într-un apartament cu o suprafață mult prea mică pentru atâtea persoane. Bunica lui Ovidiu-Fabian are probleme de locomoție și nu poate să lucreze, unchiul și mătușa lui sunt studenți, iar mama lui nu are un loc de muncă stabil. Astfel, unica persoană care întreține familia este bunelul băiatului. Însă bani pe care bunelul îi câștigă muncind în calitate de paznic sunt mult prea puțini pentru a asigura existența a 5 adulți și a unui copil de numai 2 ani.

Ovidiu-Fabian s-a născut cu probleme grave de sănătate și avea nevoie de medicamente costisitoare, pe care mama lui nu-și permitea să le cumpere.

Neavând resursele necesare pentru a întreține sănătatea copilului, uneori nici măcar pentru a-i procura hrană, mămica lui Ovidiu-Fabian a ajuns în culmea disperării.

Însă sorții i s-a făcut milă de ea și de micuțul ei și din 2011 au devenit beneficiari ai Centrului de consultanță „În brațele mamei”.

Datorită Centrului de consultanță, Ovidiu-Fabian și mămica lui primesc lunar un suport material, care constă dintr-un pachet alimentar, scutece și alte produse de igienă necesare pentru copii. Cu suportul echipei de la Centru, mămica băiatului a făcut un curs de maseuză, astfel căpătând o profesie care ar putea să-i asigure existența.

Astfel, în sufletul mamei lui Ovidiu-Fabian a încolțit speranța spre un viitor mai bun.

Centrul de consultanță este o componentă a proiectului „În brațele mamei”, lansat în 2010, și are drept scop asistarea în comunitate a cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate. În 2012, de serviciile Centrului au beneficiat 15 cupluri mamă-copil.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1369575 |  ieri: 423 |  azi: 290 |  Online: 22