Prima   »  Domenii de intervenție   »  Protejăm copiii   »  Programul "În brațele mamei"   »  Noutăți » O altă poveste a Cenușăresei
O altă poveste a Cenușăresei
07.03.2013    
   

Mama este îngerul păzitor pe care Domnul l-a trimis pe pământ să ne vegheze calea vieții și să ne ocrotească. Brațele mamei îți oferă căldură și protecție, ochii ei – încredere și speranță, chipul – seninătate și lumină, iar sufletul – o dragoste imensă. Alături de mama găsești putere să înfrunți toate furtunile vieții,  totul devinind posibil. Însă, din păcate, viața are propriile reguli, unele foarte dure, ea fiind cea care decide cât timp vom fi alături de mama. 

Pe Natalia destinul a despărțit-o de mama ei când avea doar 5 ani. La acea vârstă fragedă i-a pierdut pe ambii părinți și de atunci viața ei a luat o altă turnură – copilăria ei liniștită și lipsită de griji s-a transformat în povestea Cenușăresei, însă fără un final fericit. A fost luată sub tutela mătușii, iar aceasta a făcut-o servitoare ei. Nu avea voie să se joace cu alți copii și era impusă să îndeplinească cele mai grele munci din gospodărie, iar dacă nu reușea să le efectueze, era pedepsită aspru.

Când a atins vârsta majoratului, Natalia și-a găsit un serviciu, însă câștiga foarte puțin și, din această cauză, mătușa ei a dat-o afără din casă, refuzând s-o ajute. Ajunsă în stradă, tânăra a părăsit satul în care locuia și a venit să-și încerce norocul la Chișinău. Aici și-a găsit un loc de lucru, a închiriat o locuință și l-a întâlnit pe „prințul” ei, astfel lucrurile începând să se așeze la locul lor.

Însă soarta avea alte planuri. Peste ceva timp, Natalia a rămas însărcinată, iar tatăl copilului a părăsit-o. Tânăra muncea din greu ca să-și asigure existența, însă pe când era în luna a șaptea, a rămas fără serviciu și din nou a ajuns pe drumuri.

O întâmplare fericită a făcut ca Natalia s-o întâlnească pe o vecină de a ei din sat, care, văzând-o în ce stare se află, a luat-o la ea. Încercând să găsească soluții pentru problema Nataliei, prietena ei s-a adresat la Centrul Maternal “În brațele mamei”. Astfel, tânăra a devenit beneficiara Centrului.

Natalia a adus pe lume un băiețel, pe nume Călin, el devenind raza de soare care luminează viața mămicii lui. După nașterea lui Călin, tăticul lui a revenit în viața lor, însă nu poate să le ofere adăpost și condiții decente de trai.

Acum micuțul și mămica lui se află la Centrul Maternal, unde au parte de o cameră și toate cele necesare. În viitor, echipa de la Centru va face tot posibilul ca Natalia să obțină dreptul de  moștenire a casei răposaților ei bunici.

De ajutorul Centrului Maternal beneficiază încă 9 cupluri mamă-copil, poveștile lor de viață fiind la fel de triste ca și cea a lui Călin și a mămicii lui. Acești micuți inocenți doresc să rămână în brațele mamei, iar echipa de la Centru îi ajută să-și îndeplineasă acest vis. Dacă tu, dragă cititor, vrei să oferi ajutorul tău în îndeplinirea acestei misiuni, poți să faci o donație prin intermediul terminalelor de plată QIWI și MMPS sau să te adresezi la Centrul Maternal „În brațele mamei”, care se află în Chișinău, pe strada  Criuleni, nr.22, tel. 022 46 32 28.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1369537 |  ieri: 423 |  azi: 253 |  Online: 19