Prima   »  Domenii de intervenție   »  Protejăm copiii   »  Programul "În brațele mamei"   »  Noutăți » Copilul îi dă puteri să meargă înainte
Copilul îi dă puteri să meargă înainte
25.04.2013    
   

Se spune că viața este un drum lung și imprevizibil pe care îl parcurgem zi de zi, de la prima respirație până la ultima. Acest drum are cotituri nebănuite, fiecare dintre ele marcându-ne destinul într-un mod fericit sau mai puțin fericit. Însă există cotituri care ne schimbă viața radical, fără să avem posibilitatea de a ne întoarce înapoi. 

Viața Anișoarei a luat o altă turnură după ce s-a stins din viață tatăl ei. Mama ei nu a reușit să înfrunte durerea pierderii și a înecat-o în alcool, iar tânăra a ramas singură față în față cu soarta și cu toate “splendorile” ei.

Simțind nevoia de avea alături pe cineva drag, Anișoara l-a întâlnit pe tatăl viitorului ei copil, însă el nu s-a dovedit a fi persoana potrivită care să-i devină un sprijin în toate.Într-un final, tânăra a ajuns fără serviciu, fără vreun ajutor din partea cuiva, în așteptarea unui copil, pe care trebuia să-l aducă  într-o lume nesigură, plină de griji și probleme.

Deși are o casă pe care i-au lăsat-o drept moștenire buneii ei, din cauza lipsei de bani, nu a putut s-o întrețină, de aceea a devenit imposibil de locuit în ea: energia electrică și gazele naturale au fost deconectate, iar singura sobă din casă este într-o stare care nu permite uilizarea ei.

Aflată în culmea disperării, Ana s-a adresat la Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei din Orhei, iar asistenții sociali de acolo au întreptat-o spre Centrul Maternal “În brațele mamei”.

Tânăra mămică a pășit pragul Centrului la mijlocul lunii februarie, purtând în brațe cea mai mare comoară- pe fetița ei, Nina. Îngerașul, pe care Dumnezeu i l-a trimis alături, a devenit sensul vieții ei și, zi de zi, privind în ochii micuței, Ana găsește putere să lupte în continuare.

La insistența echipei de la Centru, primăria satului Brăviceni a promis că până la toamnă vor face tot posibilul pentru ca în casa Anei să fie condițiile necesare pentru mămică și  bebeluș.

Datorită Centrului Maternal “În brațele mamei”, Nina a rămas alături de mămica ei, bucurându-se de dragostea nemărginită și de căldura din brațele acesteia. Nu știe ce drum i-a pregătit viața și ce cotituri o să aibă acesta, dar atât timp cât o are pe mama, de nimic nu îi este frică.

În situații similare sunt încă 9 cupluri mamă-copil, care se bucură zilnic de serviciile acordate de Centru. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să rămână în brațele mamei. Pentru aceasta, putem să facem o donație prin intermediul terminalelor de plată QIWI și MMPS sau să ne adresăm la Centrul Maternal “În brațele mamei”, care se află în Chișinău, pe strada Criuleni nr.22.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1369538 |  ieri: 423 |  azi: 254 |  Online: 20