Prima   »  Domenii de intervenție   »  Protejăm copiii   »  Programul "În brațele mamei"   »  Noutăți » Viața este un voiaj spre acasă
Viața este un voiaj spre acasă
30.05.2013    
   

Ce ar fi dacă am privi viața noastră ca pe o fotografie? De undeva din afară… încercând să ne și apropiem să vedem detaliile din sufletul nostru, dar încercând să ne vedem și de departe, din alte unghiuri pentru a înțelege mesajul complet al fotografiei. În viață rătăcim de multe ori drumul, suntem pe căi pierdute sau drumuri la răscruce, iar fără un strop de optimism este foarte greu să revenim pe drumul cel bun. 

    Sunt Vadim și am 3 luni. De când barza m-a adus pe lume, am avut parte de multe… și bune, și rele, dar, chiar dacă sunt micuț, am hotărât să fiu plin de optimism, pentru că anume așa pot să-mi ajut mămica și bunica, care mă iubesc mai mult ca oricine.

Dacă e să priviți o  fotografie de-a noastră, veți citi totul din priviri… priviri care adăpostesc o singură speranță.

    Mămica a crescut fără tatăl ei, numai cu bunica Natalia.  După ce a absolvit liceul, a venit în Chișinău ca să–și continuie studiile.  Fiind studentă, l-a cunoscut pe tatăl meu și după un anotimp nimit Iubire, mama a rămas însărcinată și a urmat căsătoria. Fiind încă în burtica mamei, am trecut toți 3 împreună cu traiul în locuința părinților tatălui meu, unde mai locuiau și bunicii lui. Ce familie mare, nu-i așa?…., însă din această  clipă s-au abătut peste noi suferința și grijile. Pentru că eram mulți, se iscau neânțelegeri, iar tata a început să lipsească de acasă sau venea târziu și o certa pe mama.

     Pe 24 februarie am apărut și eu pe lume. În prezent, mămica este în ultimul an de facultate; cum eu încă sunt micuț, ea nu se putea concentra asupra studiilor, astfel o chemase pe bunica ca să aibă grijă de mine.  Cînd tata a aflat despre asta, s-a înfuriat și și-a vărsat mânia pe femeile vieții mele, așa că ele au fugit de acasă.

După un timp, prin intermediul rețelelor de socializare, ele au aflat adresa Centrului Maternal și am ajuns să beneficiem  de serviciile acestuia.

 După cum spune mămica, eu sunt o rază de lumină în fotografia familiei noastre, pentru că zâmbesc toată ziulica și în puțin timp sunt sigur că vom zâmbi cu toții, nu numai noi 3, dar și ceilalți 9 copii cu mămicile lor, care sunt la Centrul Maternal pentru că oamenii buni sunt peste tot!

 

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1369543 |  ieri: 423 |  azi: 259 |  Online: 25